Dé 4 leukste dierentuinen om met jouw kinderen heen te gaan!

Als je mij vraagt wat vroeger mijn favoriete uitje was, zeg ik dierentuin. Ik denk dat ik daarin niet de enige ben, want voor heel veel kinderen is de dierentuin een favoriet uitje. Gelukkig hebben we in Nederland keuze uit meerdere superleuke dierentuinen om met jouw kinderen heen te gaan. Ik noem er vier en ik vertel waarom dat zulke leuke dierentuinen zijn.

Ouwehands Dierenpark

Het Ouwehands Dierenpark is een favoriete dierentuin van veel mensen. Het park is erg ruim opgezet, de dieren hebben veel ruimte en de wandelpaden zijn breed. Hoewel het er erg druk kan zijn, valt dit minder op doordat het zo ruim is. Het park heeft leuke activiteiten te bieden, bijvoorbeeld Gorilla Adventure. Hier is een groot binnen- en buitenverblijf gecombineerd. Als bezoeker kun je daar zo doorheen wandelen als je de kloof binnen gaat. Ravotapia is ook een aanrader. Dit is een grote binnenspeeltuin, ideaal voor als het wat minder goed weer is. Het Berenbos is ook erg mooi, het pad dat door het Berenbos heenloopt, biedt mooi uitzicht. Nog niet zo lang geleden zijn er een paar reuzenpanda’s in het park aangekomen. Xing Ya en Wu Wen zijn de panda’s die in het nieuw gebouwde pandaverblijf verblijven. Reuzenpanda’s sterven steeds meer uit, dus een extra reden om een bezoek naar het park te plannen.

Bezoekadres:
Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen
www.ouwehand.nl

Apenheul

Wil je naar een bos vol met loslopende apen? Dan kan je niet anders, dan voor de Apenheul kiezen. Tussen het groen loopt meer dan de helft van de apen los tussen de bezoekers. Je kunt zelf in het park rondlopen. Een bijzondere én soms spannende ervaring, maar wel een ervaring waar jij met je kinderen van zult genieten. Een echte aanrader is om naar de gorilla’s te gaan als het voor hun ‘etenstijd’ is. Er wordt je dan meer verteld over de gorilla’s en je kunt met eigen ogen zien hoe de macht onder de gorilla’s is verdeeld. Niet alleen bij gorilla’s, maar ook bij andere dieren is het erg leuk om tijdens hun ‘etenstijd’ mee te kijken. Je kunt ook een rondleiding aanvragen. Dit kan met grotere of kleine groepen (al vanaf 2 personen). Zo geef je jouw dagje uit in de Apenheul een extra dimensie. Interessant voor jou, maar zeker ook voor je (oudere) kinderen. Naast de vele apensoorten, zijn er in de Apenheul ook andere dieren te vinden zoals neusberen, bijzondere vogelsoorten en schildpadden.

Bezoekadres:
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn
www.apenheul.nl

Artis

Wie kent ‘m niet (van naam): Artis, de oudste dierentuin van Nederland in hartje Amsterdam. Reis mee door de veelzijdige natuur in dit park met prachtige tropische vissen en volgens en veel mooie vlindersoorten in het Vlinderpaviljoen. Je hebt enorm veel mooie dieren in het park en de verblijven voor deze dieren zijn erg mooi. Je kunt er rondleidingen krijgen en van dichtbij ervaren hoe het is om dieren te verzorgen. In Artis heb je veel mooie planten en bomen, dus je bent er niet snel uitgekeken. Naast het bekijken van dieren, kunnen kinderen hier ook heerlijk spelen. Voor de oudere kinderen is er een echt avontuurlijke speeltuin. Het Artisplein is een leuk idee om achter je bezoekje Artis aan te plakken. Dit plein is vrij toegankelijk en je kunt er, onder het genot van een hapje en drankje, genieten van de mooie flamingo’s en lepelaars. Een mooie aanvulling op je bezoekje aan Artis.

Bezoekadres:
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam
www.artis.nl

Faunapark Flakkee

Een kleine dierentuin mag ook niet in het rijtje ontbreken: Faunapark Flakkee is een kleine dierentuin met erg leuke, kleine dieren. Er zijn lama’s, herten, kangoeroes, neusberen en sierduiven. Ze hebben in de dierentuin een knuffelhoek waar de kinderen met sommige dieren kunnen knuffelen. Het voordeel van een kleine dierentuin is dat het vaak rustiger is én dat je vaak dichterbij de dieren kunt zijn.

Bezoekadres:
Duivenwaardsedijk 22
3244 LG Nieuwe Tonge
www.faunaparkflakkee.nl

Your favoritFavor it
4x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.