Dé 4 leukste dierentuinen om met jouw kinderen heen te gaan!

Als je mij vraagt wat vroeger mijn favoriete uitje was, zeg ik dierentuin. Ik denk dat ik daarin niet de enige ben, want voor heel veel kinderen is de dierentuin een favoriet uitje. Gelukkig hebben we in Nederland keuze uit meerdere superleuke dierentuinen om met jouw kinderen heen te gaan. Ik noem er vier en ik vertel waarom dat zulke leuke dierentuinen zijn.

Ouwehands Dierenpark

Het Ouwehands Dierenpark is een favoriete dierentuin van veel mensen. Het park is erg ruim opgezet, de dieren hebben veel ruimte en de wandelpaden zijn breed. Hoewel het er erg druk kan zijn, valt dit minder op doordat het zo ruim is. Het park heeft leuke activiteiten te bieden, bijvoorbeeld Gorilla Adventure. Hier is een groot binnen- en buitenverblijf gecombineerd. Als bezoeker kun je daar zo doorheen wandelen als je de kloof binnen gaat. Ravotapia is ook een aanrader. Dit is een grote binnenspeeltuin, ideaal voor als het wat minder goed weer is. Het Berenbos is ook erg mooi, het pad dat door het Berenbos heenloopt, biedt mooi uitzicht. Nog niet zo lang geleden zijn er een paar reuzenpanda’s in het park aangekomen. Xing Ya en Wu Wen zijn de panda’s die in het nieuw gebouwde pandaverblijf verblijven. Reuzenpanda’s sterven steeds meer uit, dus een extra reden om een bezoek naar het park te plannen.

Bezoekadres:
Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen
www.ouwehand.nl

Apenheul

Wil je naar een bos vol met loslopende apen? Dan kan je niet anders, dan voor de Apenheul kiezen. Tussen het groen loopt meer dan de helft van de apen los tussen de bezoekers. Je kunt zelf in het park rondlopen. Een bijzondere én soms spannende ervaring, maar wel een ervaring waar jij met je kinderen van zult genieten. Een echte aanrader is om naar de gorilla’s te gaan als het voor hun ‘etenstijd’ is. Er wordt je dan meer verteld over de gorilla’s en je kunt met eigen ogen zien hoe de macht onder de gorilla’s is verdeeld. Niet alleen bij gorilla’s, maar ook bij andere dieren is het erg leuk om tijdens hun ‘etenstijd’ mee te kijken. Je kunt ook een rondleiding aanvragen. Dit kan met grotere of kleine groepen (al vanaf 2 personen). Zo geef je jouw dagje uit in de Apenheul een extra dimensie. Interessant voor jou, maar zeker ook voor je (oudere) kinderen. Naast de vele apensoorten, zijn er in de Apenheul ook andere dieren te vinden zoals neusberen, bijzondere vogelsoorten en schildpadden.

Bezoekadres:
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn
www.apenheul.nl

Artis

Wie kent ‘m niet (van naam): Artis, de oudste dierentuin van Nederland in hartje Amsterdam. Reis mee door de veelzijdige natuur in dit park met prachtige tropische vissen en volgens en veel mooie vlindersoorten in het Vlinderpaviljoen. Je hebt enorm veel mooie dieren in het park en de verblijven voor deze dieren zijn erg mooi. Je kunt er rondleidingen krijgen en van dichtbij ervaren hoe het is om dieren te verzorgen. In Artis heb je veel mooie planten en bomen, dus je bent er niet snel uitgekeken. Naast het bekijken van dieren, kunnen kinderen hier ook heerlijk spelen. Voor de oudere kinderen is er een echt avontuurlijke speeltuin. Het Artisplein is een leuk idee om achter je bezoekje Artis aan te plakken. Dit plein is vrij toegankelijk en je kunt er, onder het genot van een hapje en drankje, genieten van de mooie flamingo’s en lepelaars. Een mooie aanvulling op je bezoekje aan Artis.

Bezoekadres:
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam
www.artis.nl

Faunapark Flakkee

Een kleine dierentuin mag ook niet in het rijtje ontbreken: Faunapark Flakkee is een kleine dierentuin met erg leuke, kleine dieren. Er zijn lama’s, herten, kangoeroes, neusberen en sierduiven. Ze hebben in de dierentuin een knuffelhoek waar de kinderen met sommige dieren kunnen knuffelen. Het voordeel van een kleine dierentuin is dat het vaak rustiger is én dat je vaak dichterbij de dieren kunt zijn.

Bezoekadres:
Duivenwaardsedijk 22
3244 LG Nieuwe Tonge
www.faunaparkflakkee.nl

Your favoritFavor it
4x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen
In weekenden of vakanties is het leuk om met kinderen op stap te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar waar worden kinderen nu echt blij zijn? Vandaag vroeg ik aan drie moeders met kinderen in diverse leeftijden waar ze graag met hun kinderen naartoe gaan.

Op deze plaatsen moet je zijn geweest

Op deze plaatsen moet je zijn geweest
Er zijn van die plaatsen, vaak dicht in de buurt, waar je in ieder geval één keer in je leven geweest moet zijn. (Daarna ga je er vast en zeker nog een keer naar terug). Vier fantastische plekken om te genieten van elkaar, Gods schepping en de cultuur.

Kinderen en huiswerk: zo kun je hen helpen

Kinderen en huiswerk: zo kun je hen helpen
“Ik ben bang dat ik het verkeerd uitleg” of “ik snap zelf al die methodes niet goed”. Het zijn veelgehoorde uitspraken die ouders doen als het gaat om het helpen van hun kind bij het maken van huiswerk. Hoewel deze uitspraken begrijpelijk zijn, zijn er zeker manieren waarop je jouw kind kunt helpen. Welke? Je kunt er vier lezen in dit artikel.

Dit zijn de leukste babyslofjes

Dit zijn de leukste babyslofjes
Toen ik pas een babycadeautje moest kopen, kwam ik terecht bij meerdere webshops met ontzettend leuke babyslofjes. Ik vond het gelijk een leuk idee, weer eens iets anders dan een rompertje of truitje. Mijn top vijf van favoriete slofjes deel ik met jullie.