Binnenpret met de kids!

Je herkent het vast wel; ben je net van plan om er even op uit te gaan, begint het te regenen. Voel je niet getreurd, want binnen is er ook genoeg leuks te ondernemen!

Smulfeest

Laat je kind zich helemaal de meesterchef voelen tijdens deze regenachtige dag. Nu kan je iets lekkers met ze gaan bakken, maar met een kokmuts erbij wordt het feest helemaal compleet. Deze kan je zelf maken of bij een winkel als bol.com kopen. Deze kunnen de kinderen zelf pimpen en hierna kan je de bakmixen tevoorschijn halen. Tip: zorg voor bakmixen waarbij de kinderen kunnen versieren. Dit zorgt vaak voor nog meer plezier!

Energie even kwijt

Hebben de kinderen even behoefte aan wat beweging? Zorg dat je wat kleurenkaartjes van verfsoorten of gekleurde papieren in huis heb en verstop spullen die dezelfde kleur hebben. Dus bijvoorbeeld een blauw vel papier waar de kinderen een blauw legoblokje, een blauwe wasknijper en een blauwe sok bij moeten zoeken en deze op het vel papier leggen. Of wat dacht je van een bowlspelletje waarbij de kegels verwisseld zijn voor een toren bekertjes van plastic en de bowlingballen door kleine balletjes? Ten slotte is een groot kaas-boter en eierenspel ook nog een idee. Dit creëer je door op de vloer vakjes te maken van linten. Hierop leg je omgekeerde papieren bordjes en hierop kunnen de kinderen een kruisje of rondje tekenen. Genoeg speelplezier binnen dus!

Op stap

Om er even uit te gaan is zo nu en dan ook wel eens even lekker. Zo kan je gaan zwemmen in een overdekt zwembad of naar de bibliotheek gaan om een stapel leesvoer te halen voor de regenachtige dag.

Ideeën te over voor de regenachtige dagen in ons kikkerlandje! Heb je zelf ook nog leuke plannen die je met ons wilt delen? Laat het achter in de reacties!

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Hanna

Schrijven, mode, fotografie en mijn gedachten delen met jou, dat is wat ik leuk vind. Daarom heb ik, Hanna Kater, een eigen blog en schrijf ik zo nu en dan voor Dailytrend..nl

 

De leukste plekjes in Gouda

De leukste plekjes in Gouda
Als er een stadje is waar ik blij van word, is het Gouda wel. Niet alleen omdat ik er tot voor kort woonde in een heel gezellige studentenflat, maar omdat ik leuke plekjes blijf ontdekken. Naast een heerlijk parkje, een gezellige markt en interessante steegjes heeft Gouda nog veel meer leuke plekjes waar je eens geweest moet zijn. Vandaag laat ik je een paar aanraders zien.

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen
In weekenden of vakanties is het leuk om met kinderen op stap te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar waar worden kinderen nu echt blij zijn? Vandaag vroeg ik aan drie moeders met kinderen in diverse leeftijden waar ze graag met hun kinderen naartoe gaan.

Een dagje shoppen in… Leuven

Een dagje shoppen in… Leuven
Zeg je ‘shoppen’ en ‘België’, dan denk je toch al gauw aan Antwerpen of Brussel. Maar het Vlaamse Leuven mag er zeker ook zijn! In dit artikel maak je kennis met de hotspots van deze stad.

Rompertjes met leuke teksten

Rompertjes met leuke teksten
Heb je binnenkort een kraamcadeautje nodig? Met het geven van een rompertje zit je nooit fout. Op internet heb ik naar de leukste rompertjes mét tekst gezocht. Vandaag laat ik je ze aan jullie zien.