Binnenpret met de kids!

Je herkent het vast wel; ben je net van plan om er even op uit te gaan, begint het te regenen. Voel je niet getreurd, want binnen is er ook genoeg leuks te ondernemen!

Smulfeest

Laat je kind zich helemaal de meesterchef voelen tijdens deze regenachtige dag. Nu kan je iets lekkers met ze gaan bakken, maar met een kokmuts erbij wordt het feest helemaal compleet. Deze kan je zelf maken of bij een winkel als bol.com kopen. Deze kunnen de kinderen zelf pimpen en hierna kan je de bakmixen tevoorschijn halen. Tip: zorg voor bakmixen waarbij de kinderen kunnen versieren. Dit zorgt vaak voor nog meer plezier!

Energie even kwijt

Hebben de kinderen even behoefte aan wat beweging? Zorg dat je wat kleurenkaartjes van verfsoorten of gekleurde papieren in huis heb en verstop spullen die dezelfde kleur hebben. Dus bijvoorbeeld een blauw vel papier waar de kinderen een blauw legoblokje, een blauwe wasknijper en een blauwe sok bij moeten zoeken en deze op het vel papier leggen. Of wat dacht je van een bowlspelletje waarbij de kegels verwisseld zijn voor een toren bekertjes van plastic en de bowlingballen door kleine balletjes? Ten slotte is een groot kaas-boter en eierenspel ook nog een idee. Dit creëer je door op de vloer vakjes te maken van linten. Hierop leg je omgekeerde papieren bordjes en hierop kunnen de kinderen een kruisje of rondje tekenen. Genoeg speelplezier binnen dus!

Op stap

Om er even uit te gaan is zo nu en dan ook wel eens even lekker. Zo kan je gaan zwemmen in een overdekt zwembad of naar de bibliotheek gaan om een stapel leesvoer te halen voor de regenachtige dag.

Ideeën te over voor de regenachtige dagen in ons kikkerlandje! Heb je zelf ook nog leuke plannen die je met ons wilt delen? Laat het achter in de reacties!

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Hanna

Schrijven, mode, fotografie en mijn gedachten delen met jou, dat is wat ik leuk vind. Daarom heb ik, Hanna Kater, een eigen blog en schrijf ik zo nu en dan voor Dailytrend..nl

 

Op deze plaatsen moet je zijn geweest

Op deze plaatsen moet je zijn geweest
Er zijn van die plaatsen, vaak dicht in de buurt, waar je in ieder geval één keer in je leven geweest moet zijn. (Daarna ga je er vast en zeker nog een keer naar terug). Vier fantastische plekken om te genieten van elkaar, Gods schepping en de cultuur.

Kinderen en huiswerk: zo kun je hen helpen

Kinderen en huiswerk: zo kun je hen helpen
“Ik ben bang dat ik het verkeerd uitleg” of “ik snap zelf al die methodes niet goed”. Het zijn veelgehoorde uitspraken die ouders doen als het gaat om het helpen van hun kind bij het maken van huiswerk. Hoewel deze uitspraken begrijpelijk zijn, zijn er zeker manieren waarop je jouw kind kunt helpen. Welke? Je kunt er vier lezen in dit artikel.

Kraamcadeau geven? Maak er zelf één!

Kraamcadeau geven? Maak er zelf één!
Beschuit met muisjes, een wiegje waar iedereen een nieuwsgierige blik in werpt; kraamfeesten blijven een letterlijk feest. En bij feesten horen cadeaus, wat bij kraambezoeken altijd weer even denken is. Je wilt immers toch iets anders geven dan een rompertje dat een paar keer gedragen wordt. Wat dacht je van een zelfgemaakt kraamcadeau? Het blijkt dat je met een klein sprankje creativiteit al een heel eind komt.

Dit zijn de leukste babyslofjes

Dit zijn de leukste babyslofjes
Toen ik pas een babycadeautje moest kopen, kwam ik terecht bij meerdere webshops met ontzettend leuke babyslofjes. Ik vond het gelijk een leuk idee, weer eens iets anders dan een rompertje of truitje. Mijn top vijf van favoriete slofjes deel ik met jullie.