Binnenpret met de kids!

Je herkent het vast wel; ben je net van plan om er even op uit te gaan, begint het te regenen. Voel je niet getreurd, want binnen is er ook genoeg leuks te ondernemen!

Smulfeest

Laat je kind zich helemaal de meesterchef voelen tijdens deze regenachtige dag. Nu kan je iets lekkers met ze gaan bakken, maar met een kokmuts erbij wordt het feest helemaal compleet. Deze kan je zelf maken of bij een winkel als bol.com kopen. Deze kunnen de kinderen zelf pimpen en hierna kan je de bakmixen tevoorschijn halen. Tip: zorg voor bakmixen waarbij de kinderen kunnen versieren. Dit zorgt vaak voor nog meer plezier!

Energie even kwijt

Hebben de kinderen even behoefte aan wat beweging? Zorg dat je wat kleurenkaartjes van verfsoorten of gekleurde papieren in huis heb en verstop spullen die dezelfde kleur hebben. Dus bijvoorbeeld een blauw vel papier waar de kinderen een blauw legoblokje, een blauwe wasknijper en een blauwe sok bij moeten zoeken en deze op het vel papier leggen. Of wat dacht je van een bowlspelletje waarbij de kegels verwisseld zijn voor een toren bekertjes van plastic en de bowlingballen door kleine balletjes? Ten slotte is een groot kaas-boter en eierenspel ook nog een idee. Dit creëer je door op de vloer vakjes te maken van linten. Hierop leg je omgekeerde papieren bordjes en hierop kunnen de kinderen een kruisje of rondje tekenen. Genoeg speelplezier binnen dus!

Op stap

Om er even uit te gaan is zo nu en dan ook wel eens even lekker. Zo kan je gaan zwemmen in een overdekt zwembad of naar de bibliotheek gaan om een stapel leesvoer te halen voor de regenachtige dag.

Ideeën te over voor de regenachtige dagen in ons kikkerlandje! Heb je zelf ook nog leuke plannen die je met ons wilt delen? Laat het achter in de reacties!

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Hanna

Schrijven, mode, fotografie en mijn gedachten delen met jou, dat is wat ik leuk vind. Daarom heb ik, Hanna Kater, een eigen blog en schrijf ik zo nu en dan voor Dailytrend..nl

 

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Wat doe je op een evangelisatiekamp?

Wat doe je op een evangelisatiekamp?
Ooit weleens gehoord van Kerkrade? Het lijkt een mooie stad in Limburg, maar voor veel jongeren heeft de plaats nog een andere betekenis. Hier wordt elk jaar een evangelisatiekamp georganiseerd. Teunette hoopt dit jaar voor de vijfde keer mee te gaan en vertelt ons er meer over.