Binnenpret met de kids!

Je herkent het vast wel; ben je net van plan om er even op uit te gaan, begint het te regenen. Voel je niet getreurd, want binnen is er ook genoeg leuks te ondernemen!

Smulfeest

Laat je kind zich helemaal de meesterchef voelen tijdens deze regenachtige dag. Nu kan je iets lekkers met ze gaan bakken, maar met een kokmuts erbij wordt het feest helemaal compleet. Deze kan je zelf maken of bij een winkel als bol.com kopen. Deze kunnen de kinderen zelf pimpen en hierna kan je de bakmixen tevoorschijn halen. Tip: zorg voor bakmixen waarbij de kinderen kunnen versieren. Dit zorgt vaak voor nog meer plezier!

Energie even kwijt

Hebben de kinderen even behoefte aan wat beweging? Zorg dat je wat kleurenkaartjes van verfsoorten of gekleurde papieren in huis heb en verstop spullen die dezelfde kleur hebben. Dus bijvoorbeeld een blauw vel papier waar de kinderen een blauw legoblokje, een blauwe wasknijper en een blauwe sok bij moeten zoeken en deze op het vel papier leggen. Of wat dacht je van een bowlspelletje waarbij de kegels verwisseld zijn voor een toren bekertjes van plastic en de bowlingballen door kleine balletjes? Ten slotte is een groot kaas-boter en eierenspel ook nog een idee. Dit creëer je door op de vloer vakjes te maken van linten. Hierop leg je omgekeerde papieren bordjes en hierop kunnen de kinderen een kruisje of rondje tekenen. Genoeg speelplezier binnen dus!

Op stap

Om er even uit te gaan is zo nu en dan ook wel eens even lekker. Zo kan je gaan zwemmen in een overdekt zwembad of naar de bibliotheek gaan om een stapel leesvoer te halen voor de regenachtige dag.

Ideeën te over voor de regenachtige dagen in ons kikkerlandje! Heb je zelf ook nog leuke plannen die je met ons wilt delen? Laat het achter in de reacties!

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Hanna

Schrijven, mode, fotografie en mijn gedachten delen met jou, dat is wat ik leuk vind. Daarom heb ik, Hanna Kater, een eigen blog en schrijf ik zo nu en dan voor Dailytrend..nl

 

Een dagje naar den Haag

Een dagje naar den Haag
Kom, ga je mee? Ik neem je mee naar den Haag, één van mijn favoriete steden om een dagje te shoppen. Ik laat je een paar leuke adresjes zien! Wanneer ik naar den Haag ga, reis ik met de trein. Mijn eerste ‘stop’ is een goede koffiebar. Ik kan je vertellen, die zijn er genoeg in den Haag. Ik ga naar Lebkov & Sons aan Turfmarkt 236. Mijn keuze is snel gemaakt: een cappuccino en een homemade chocolate chip cookie. Je hebt er ook heerlijke salades en soepen én lekkere sapjes. Ja, dit is echt een aanrader, ook het interieur van deze koffiebar past helemaal bij mij.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda

Grenzeloos - Annerie woonde drie maanden in Uganda
Er zijn genoeg mensen die ervan dromen eens te gaan reizen of een tijdje in een exotisch land te gaan wonen. Maar wat als zo’n droom ook echt in vervulling gaat? Annerie maakte van haar droom ook werkelijkheid. Ze woonde drie maanden in Uganda. Vandaag deelt ze haar ervaring.

Wat doe je op een evangelisatiekamp?

Wat doe je op een evangelisatiekamp?
Ooit weleens gehoord van Kerkrade? Het lijkt een mooie stad in Limburg, maar voor veel jongeren heeft de plaats nog een andere betekenis. Hier wordt elk jaar een evangelisatiekamp georganiseerd. Teunette hoopt dit jaar voor de vijfde keer mee te gaan en vertelt ons er meer over.