Huishouden & kinderen: hoe combineer je dat?

Vorige week las ik op een blog dat veel moeders het lastig vinden om het huishouden en hun kinderen goed met elkaar te combineren. Vooral als ze daarbij ook nog werken. Ik ging eens wat rondvragen bij moeders in mijn omgeving hoe zij dit zien. Daar kwamen veel handige tips uit die ik in dit artikel met je deel!

Laat je kinderen meehelpen

Dit is een tip die ik van meerdere moeders hoorde. Toen ik vroeg waarmee hun kinderen dan zoal hielpen, kreeg ik uiteenlopende antwoorden. Jonge kinderen kunnen leren om hun spullen op te ruimen, als ze wat ouder zijn kunnen kinderen de vaatwasser in- en uitruimen, de vuilnisbakken buiten zetten of een boodschap te doen. Ook kun je ze op het gebied van schoonmaken al jong mee laten helpen, zo leren ze het goed voor later. Misschien kost het je aan het begin wat moeite om ze van alles te leren, maar uiteindelijk hebben jij en zij er profijt van.


Maak een schoonmaakschema

Bedenk wat er elke week gedaan moet worden en verdeel dat per dag. Zo is het overzichtelijk en ben je niet op je vrije dag alleen maar aan het schoonmaken en opruimen. Hang het schoonmaakschema op een centrale plek. Zijn er oudere kinderen in het gezin? Dan kunnen die ook goed deelnemen aan het schoonmaakschema. Dan heb je gelijk een win-win situatie.

Houd het bij

De meeste tijd bespaar je door je spullen gelijk op te ruimen op hun juiste plek. Dit heb je doorgaans zo gedaan. Maar wanneer je woonkamer een rommel is doordat er overal dingen liggen, kost het je echt veel meer tijd om dat op te ruimen. Daarnaast voelt een opgeruimd huis veel fijner en kan je sneller aan het schoonmaken beginnen.

Werk elke dag een was weg

De was is een klus die, vooral als je meerdere (jonge) kinderen hebt, veel tijd kost. Je kunt zoveel mogelijk opsparen en allemaal wassen achter elkaar doen, maar je kunt ook elke dag een was doen, drogen, opvouwen en opruimen. Zo houd je de stapel kleiner en overzichtelijker voor jezelf.

Your favoritFavor it
3x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Mijn kind wil een spelcomputer… wat nu?

Mijn kind wil een spelcomputer… wat nu?
‘Mam, ik wil een spelcomputer!’ Zo’n vraag kun je vroeg of wat later van je kind krijgen. Tja, wat doe je dan? Koop je voor de eerstvolgende verjaardag van je kind een spelcomputer of overleg je eerst even en zoek je informatie over de voor- en nadelen op? Om een weloverwogen keuze te maken, zou ik voor de laatste optie gaan! Wil jij ook een goede en verstandige keuze maken? Ik help je hierbij in dit artikel door het belichten van de twee kanten.

Interieurtrends 2018

Interieurtrends  2018
In dit blogartikel neem ik je mee in de interieurtrends. Welke kleuren en materialen zien we in 2018? Wat nemen we mee uit 2017 en wat is echt passé? De grootste verandering is dat zwart zijn populariteit verliest en bruin deze plaats inneemt. Bruin staat voor vintage en natuurlijke materialen. Zwart zie je nog wel als accentkleur.

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen
‘Zullen we een spelletje doen?’ Natuurlijk! Het maakt niet uit hoe oud je bent, samen spelen is leuk voor alle leeftijden. En daarvoor hoef je niet eens van huis te gaan. In dit artikel zet ik spelletjes op een rijtje die je in en rondom het huis met (klein-)kinderen kunt doen.

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je
Je kent ze wel. De perfect gestylde huizen. Vanuit woonbladen, woonprogramma’s of bij die vriendin die alles tot in de perfectie gestyled heeft. Om jaloers op te worden…. Of toch niet?