Huishouden & kinderen: hoe combineer je dat?

Vorige week las ik op een blog dat veel moeders het lastig vinden om het huishouden en hun kinderen goed met elkaar te combineren. Vooral als ze daarbij ook nog werken. Ik ging eens wat rondvragen bij moeders in mijn omgeving hoe zij dit zien. Daar kwamen veel handige tips uit die ik in dit artikel met je deel!

Laat je kinderen meehelpen

Dit is een tip die ik van meerdere moeders hoorde. Toen ik vroeg waarmee hun kinderen dan zoal hielpen, kreeg ik uiteenlopende antwoorden. Jonge kinderen kunnen leren om hun spullen op te ruimen, als ze wat ouder zijn kunnen kinderen de vaatwasser in- en uitruimen, de vuilnisbakken buiten zetten of een boodschap te doen. Ook kun je ze op het gebied van schoonmaken al jong mee laten helpen, zo leren ze het goed voor later. Misschien kost het je aan het begin wat moeite om ze van alles te leren, maar uiteindelijk hebben jij en zij er profijt van.


Maak een schoonmaakschema

Bedenk wat er elke week gedaan moet worden en verdeel dat per dag. Zo is het overzichtelijk en ben je niet op je vrije dag alleen maar aan het schoonmaken en opruimen. Hang het schoonmaakschema op een centrale plek. Zijn er oudere kinderen in het gezin? Dan kunnen die ook goed deelnemen aan het schoonmaakschema. Dan heb je gelijk een win-win situatie.

Houd het bij

De meeste tijd bespaar je door je spullen gelijk op te ruimen op hun juiste plek. Dit heb je doorgaans zo gedaan. Maar wanneer je woonkamer een rommel is doordat er overal dingen liggen, kost het je echt veel meer tijd om dat op te ruimen. Daarnaast voelt een opgeruimd huis veel fijner en kan je sneller aan het schoonmaken beginnen.

Werk elke dag een was weg

De was is een klus die, vooral als je meerdere (jonge) kinderen hebt, veel tijd kost. Je kunt zoveel mogelijk opsparen en allemaal wassen achter elkaar doen, maar je kunt ook elke dag een was doen, drogen, opvouwen en opruimen. Zo houd je de stapel kleiner en overzichtelijker voor jezelf.

Your favoritFavor it
3x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.

Maak van slapen een feestje - de leukste kinderbedden

Maak van slapen een feestje - de leukste kinderbedden
Niets is zo belangrijk in een kinderkamer dan een goed en veilig bed waar je kind heerlijk in kan slapen. Zo herinner ik me nog wel een ledikant waar ik vroeger zelf in sliep. Dat was zo’n klassieke, met donkerbruin hout en spijlen aan weerszijden. Totdat ik ontdekte dat die spijlen na wat gedraai ook los konden. Vooral op warme zomeravonden was ik er dan druk mee in de weer. Vandaag laat ik je de origineelste kinderbedden zien, vooral zonder spijlen. Kijk je mee?

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.