Huishouden & kinderen: hoe combineer je dat?

Vorige week las ik op een blog dat veel moeders het lastig vinden om het huishouden en hun kinderen goed met elkaar te combineren. Vooral als ze daarbij ook nog werken. Ik ging eens wat rondvragen bij moeders in mijn omgeving hoe zij dit zien. Daar kwamen veel handige tips uit die ik in dit artikel met je deel!

Laat je kinderen meehelpen

Dit is een tip die ik van meerdere moeders hoorde. Toen ik vroeg waarmee hun kinderen dan zoal hielpen, kreeg ik uiteenlopende antwoorden. Jonge kinderen kunnen leren om hun spullen op te ruimen, als ze wat ouder zijn kunnen kinderen de vaatwasser in- en uitruimen, de vuilnisbakken buiten zetten of een boodschap te doen. Ook kun je ze op het gebied van schoonmaken al jong mee laten helpen, zo leren ze het goed voor later. Misschien kost het je aan het begin wat moeite om ze van alles te leren, maar uiteindelijk hebben jij en zij er profijt van.


Maak een schoonmaakschema

Bedenk wat er elke week gedaan moet worden en verdeel dat per dag. Zo is het overzichtelijk en ben je niet op je vrije dag alleen maar aan het schoonmaken en opruimen. Hang het schoonmaakschema op een centrale plek. Zijn er oudere kinderen in het gezin? Dan kunnen die ook goed deelnemen aan het schoonmaakschema. Dan heb je gelijk een win-win situatie.

Houd het bij

De meeste tijd bespaar je door je spullen gelijk op te ruimen op hun juiste plek. Dit heb je doorgaans zo gedaan. Maar wanneer je woonkamer een rommel is doordat er overal dingen liggen, kost het je echt veel meer tijd om dat op te ruimen. Daarnaast voelt een opgeruimd huis veel fijner en kan je sneller aan het schoonmaken beginnen.

Werk elke dag een was weg

De was is een klus die, vooral als je meerdere (jonge) kinderen hebt, veel tijd kost. Je kunt zoveel mogelijk opsparen en allemaal wassen achter elkaar doen, maar je kunt ook elke dag een was doen, drogen, opvouwen en opruimen. Zo houd je de stapel kleiner en overzichtelijker voor jezelf.

Your favoritFavor it
3x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?

Hoe geef je een slaapkamer een nieuwe look voor … euro?
In dit artikel kun je zien hoe ik mijn slaapkamer een nieuwe look wil geven voor een heel mooi bedrag. Lees en kijk je mee?

De beste woonboulevards in Nederland

De beste woonboulevards in Nederland
Als ik aan het shoppen ben voor mijn huis, ga ik graag naar woonboulevards. Je hebt er veel winkels bij elkaar; voor mij een ideaal dagje uit. Waar vind je nu de beste woonboulevards van Nederland?

Minimaliseren doe je zo

Minimaliseren doe je zo
“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je
Je kent ze wel. De perfect gestylde huizen. Vanuit woonbladen, woonprogramma’s of bij die vriendin die alles tot in de perfectie gestyled heeft. Om jaloers op te worden…. Of toch niet?