Huishouden & kinderen: hoe combineer je dat?

Vorige week las ik op een blog dat veel moeders het lastig vinden om het huishouden en hun kinderen goed met elkaar te combineren. Vooral als ze daarbij ook nog werken. Ik ging eens wat rondvragen bij moeders in mijn omgeving hoe zij dit zien. Daar kwamen veel handige tips uit die ik in dit artikel met je deel!

Laat je kinderen meehelpen

Dit is een tip die ik van meerdere moeders hoorde. Toen ik vroeg waarmee hun kinderen dan zoal hielpen, kreeg ik uiteenlopende antwoorden. Jonge kinderen kunnen leren om hun spullen op te ruimen, als ze wat ouder zijn kunnen kinderen de vaatwasser in- en uitruimen, de vuilnisbakken buiten zetten of een boodschap te doen. Ook kun je ze op het gebied van schoonmaken al jong mee laten helpen, zo leren ze het goed voor later. Misschien kost het je aan het begin wat moeite om ze van alles te leren, maar uiteindelijk hebben jij en zij er profijt van.


Maak een schoonmaakschema

Bedenk wat er elke week gedaan moet worden en verdeel dat per dag. Zo is het overzichtelijk en ben je niet op je vrije dag alleen maar aan het schoonmaken en opruimen. Hang het schoonmaakschema op een centrale plek. Zijn er oudere kinderen in het gezin? Dan kunnen die ook goed deelnemen aan het schoonmaakschema. Dan heb je gelijk een win-win situatie.

Houd het bij

De meeste tijd bespaar je door je spullen gelijk op te ruimen op hun juiste plek. Dit heb je doorgaans zo gedaan. Maar wanneer je woonkamer een rommel is doordat er overal dingen liggen, kost het je echt veel meer tijd om dat op te ruimen. Daarnaast voelt een opgeruimd huis veel fijner en kan je sneller aan het schoonmaken beginnen.

Werk elke dag een was weg

De was is een klus die, vooral als je meerdere (jonge) kinderen hebt, veel tijd kost. Je kunt zoveel mogelijk opsparen en allemaal wassen achter elkaar doen, maar je kunt ook elke dag een was doen, drogen, opvouwen en opruimen. Zo houd je de stapel kleiner en overzichtelijker voor jezelf.

Your favoritFavor it
3x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

De leukste behangen voor de kinderkamer

De leukste behangen voor de kinderkamer
Kinderkamers; je vindt ze in alle soorten en maten. Stoere jongenskamers met auto’s op de muur en felle kleuren. Of meidenkamers met zachte roze tinten en allerlei frutsels. Er zijn genoeg thema’s te bedenken voor kinderkamers. Hiervoor zijn genoeg leuke behangsoorten te vinden. Kijk je met me mee?

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je

Je huis inrichten? Deze 5 tips helpen je
Je kent ze wel. De perfect gestylde huizen. Vanuit woonbladen, woonprogramma’s of bij die vriendin die alles tot in de perfectie gestyled heeft. Om jaloers op te worden…. Of toch niet?

Minimaliseren doe je zo

Minimaliseren doe je zo
“Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd” wordt weleens gezegd. Deels klopt het, want veel spullen zorgen voor stress. Vind jij dat je te veel spullen hebt en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je minimaliseren, waarvoor ik je in dit artikel vier tips geef.

Interieurtrends 2018

Interieurtrends  2018
In dit blogartikel neem ik je mee in de interieurtrends. Welke kleuren en materialen zien we in 2018? Wat nemen we mee uit 2017 en wat is echt passé? De grootste verandering is dat zwart zijn populariteit verliest en bruin deze plaats inneemt. Bruin staat voor vintage en natuurlijke materialen. Zwart zie je nog wel als accentkleur.