De ideale vloer voor in de kinderkamer

Een kinderkamer inrichten lijkt mij een erg leuke klus. Mooie meubeltjes uitzoeken, leuke accessoires kopen en alles leuk neerzetten en combineren. Maar wat ook een erg belangrijk onderdeel is: de vloer! Dit is eigenlijk één van de grootste sfeermakers van de kinderkamer. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van jouw ideale vloer?

Materiaalkeuze
Die mooie houten vloer die je op Pinterest zag, lijkt prachtig en perfect. Maar het vraagt vaak veel van je om deze vloer zo mooi te houden. Materiaal dat lang mooi blijft is een goede kwaliteit vinyl, een mooie laminaatvloer of die strakke marmoleum vloer. De laatstgenoemde vloer heeft als voordeel dat die geluiddempend is. Net zo handig! De soorten vloeren die ik noemde, zijn verkrijgbaar in veel soorten en kleuren.

Schoonmaken
Wie kinderen heeft, zal het beamen: het is belangrijk om vloeren waarop je kinderen kunnen spelen regelmatig schoon te houden. Dan moet het natuurlijk wel makkelijk en goed schoon te maken zijn. Kies daarom voor één van de bovengenoemde vloeren, succes verzekerd!

Vochtbestendigheid
De kans dat de vloer van de baby- of kinderkamer altijd droog blijft, is niet heel groot. Kies daarom een vloer die vochtbestendig is en waarop geen sporen van vocht te zien blijven. Ja, dan kom je weer uit bij laminaat, vinyl of marmoleum.

Gezelligheid en sfeer
Natuurlijk is gezelligheid en sfeer belangrijk. Kies voor een vloer in een neutrale, maar lichte kleur. Wat ook prettig is, is dat de vloer niet te hard is en redelijk geluidloos is. Hiervoor is een vinylvloer een ideale keuze.

Dus…
Zoals je kunt lezen komen steeds drie vloeren terug: laminaat, marmoleum of vinyl. Ga met dit artikel in je hoofd naar de winkel en kies de vloer van jouw keuze voor de mooiste baby- of kinderkamer. 

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Waar let je op bij het kiezen van een kinderwagen?

Waar let je op bij het kiezen van een kinderwagen?
Een kinderwagen, kleertjes, een babykamer, accessoires… Wanneer je zwanger bent, moet je veel kopen. Voordat je naar de winkel gaat, is het handig om informatie verzameld te hebben zodat je goed beslagen ten ijs komt. Ik geef jou vandaag enkele aandachtspunten waarop je moet letten bij het kopen van een kinderwagen.

Mijn kind wil een spelcomputer… wat nu?

Mijn kind wil een spelcomputer… wat nu?
‘Mam, ik wil een spelcomputer!’ Zo’n vraag kun je vroeg of wat later van je kind krijgen. Tja, wat doe je dan? Koop je voor de eerstvolgende verjaardag van je kind een spelcomputer of overleg je eerst even en zoek je informatie over de voor- en nadelen op? Om een weloverwogen keuze te maken, zou ik voor de laatste optie gaan! Wil jij ook een goede en verstandige keuze maken? Ik help je hierbij in dit artikel door het belichten van de twee kanten.

Kraamcadeau geven? Maak er zelf één!

Kraamcadeau geven? Maak er zelf één!
Beschuit met muisjes, een wiegje waar iedereen een nieuwsgierige blik in werpt; kraamfeesten blijven een letterlijk feest. En bij feesten horen cadeaus, wat bij kraambezoeken altijd weer even denken is. Je wilt immers toch iets anders geven dan een rompertje dat een paar keer gedragen wordt. Wat dacht je van een zelfgemaakt kraamcadeau? Het blijkt dat je met een klein sprankje creativiteit al een heel eind komt.

Help! Ik krijg mijn kind niet van de iPad af

Help! Ik krijg mijn kind niet van de iPad af
iPads, iPhones en andere media. Ze zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ook kinderen komen via school of thuis steeds meer in aanraking met deze dingen. Erg leuk, maar soms kan het ook teveel worden. Dit artikel bevat tips hoe je het beste met de combinatie media en kinderen kunt omgaan.