De ideale vloer voor in de kinderkamer

Een kinderkamer inrichten lijkt mij een erg leuke klus. Mooie meubeltjes uitzoeken, leuke accessoires kopen en alles leuk neerzetten en combineren. Maar wat ook een erg belangrijk onderdeel is: de vloer! Dit is eigenlijk één van de grootste sfeermakers van de kinderkamer. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van jouw ideale vloer?

Materiaalkeuze
Die mooie houten vloer die je op Pinterest zag, lijkt prachtig en perfect. Maar het vraagt vaak veel van je om deze vloer zo mooi te houden. Materiaal dat lang mooi blijft is een goede kwaliteit vinyl, een mooie laminaatvloer of die strakke marmoleum vloer. De laatstgenoemde vloer heeft als voordeel dat die geluiddempend is. Net zo handig! De soorten vloeren die ik noemde, zijn verkrijgbaar in veel soorten en kleuren.

Schoonmaken
Wie kinderen heeft, zal het beamen: het is belangrijk om vloeren waarop je kinderen kunnen spelen regelmatig schoon te houden. Dan moet het natuurlijk wel makkelijk en goed schoon te maken zijn. Kies daarom voor één van de bovengenoemde vloeren, succes verzekerd!

Vochtbestendigheid
De kans dat de vloer van de baby- of kinderkamer altijd droog blijft, is niet heel groot. Kies daarom een vloer die vochtbestendig is en waarop geen sporen van vocht te zien blijven. Ja, dan kom je weer uit bij laminaat, vinyl of marmoleum.

Gezelligheid en sfeer
Natuurlijk is gezelligheid en sfeer belangrijk. Kies voor een vloer in een neutrale, maar lichte kleur. Wat ook prettig is, is dat de vloer niet te hard is en redelijk geluidloos is. Hiervoor is een vinylvloer een ideale keuze.

Dus…
Zoals je kunt lezen komen steeds drie vloeren terug: laminaat, marmoleum of vinyl. Ga met dit artikel in je hoofd naar de winkel en kies de vloer van jouw keuze voor de mooiste baby- of kinderkamer. 

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Huishouden & kinderen: hoe combineer je dat?

Huishouden & kinderen: hoe combineer je dat?
Vorige week las ik op een blog dat veel moeders het lastig vinden om het huishouden en hun kinderen goed met elkaar te combineren. Vooral als ze daarbij ook nog werken. Ik ging eens wat rondvragen bij moeders in mijn omgeving hoe zij dit zien. Daar kwamen veel handige tips uit die ik in dit artikel met je deel!

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen

Leuke spelletjes om thuis te doen met kinderen
‘Zullen we een spelletje doen?’ Natuurlijk! Het maakt niet uit hoe oud je bent, samen spelen is leuk voor alle leeftijden. En daarvoor hoef je niet eens van huis te gaan. In dit artikel zet ik spelletjes op een rijtje die je in en rondom het huis met (klein-)kinderen kunt doen.

5 leuke voorjaarsuitjes met kinderen

5 leuke voorjaarsuitjes met kinderen
De zon schijnt weer, de temperatuur stijgt en de natuur is prachtig. Kortom, het is lente! En wat is er dan leuker dan er samen met je kinderen opuit gaan? Dit artikel tipt vijf vrolijke voorjaarsuitjes.

Rompertjes met leuke teksten

Rompertjes met leuke teksten
Heb je binnenkort een kraamcadeautje nodig? Met het geven van een rompertje zit je nooit fout. Op internet heb ik naar de leukste rompertjes mét tekst gezocht. Vandaag laat ik je ze aan jullie zien.