De ideale vloer voor in de kinderkamer

Een kinderkamer inrichten lijkt mij een erg leuke klus. Mooie meubeltjes uitzoeken, leuke accessoires kopen en alles leuk neerzetten en combineren. Maar wat ook een erg belangrijk onderdeel is: de vloer! Dit is eigenlijk één van de grootste sfeermakers van de kinderkamer. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van jouw ideale vloer?

Materiaalkeuze
Die mooie houten vloer die je op Pinterest zag, lijkt prachtig en perfect. Maar het vraagt vaak veel van je om deze vloer zo mooi te houden. Materiaal dat lang mooi blijft is een goede kwaliteit vinyl, een mooie laminaatvloer of die strakke marmoleum vloer. De laatstgenoemde vloer heeft als voordeel dat die geluiddempend is. Net zo handig! De soorten vloeren die ik noemde, zijn verkrijgbaar in veel soorten en kleuren.

Schoonmaken
Wie kinderen heeft, zal het beamen: het is belangrijk om vloeren waarop je kinderen kunnen spelen regelmatig schoon te houden. Dan moet het natuurlijk wel makkelijk en goed schoon te maken zijn. Kies daarom voor één van de bovengenoemde vloeren, succes verzekerd!

Vochtbestendigheid
De kans dat de vloer van de baby- of kinderkamer altijd droog blijft, is niet heel groot. Kies daarom een vloer die vochtbestendig is en waarop geen sporen van vocht te zien blijven. Ja, dan kom je weer uit bij laminaat, vinyl of marmoleum.

Gezelligheid en sfeer
Natuurlijk is gezelligheid en sfeer belangrijk. Kies voor een vloer in een neutrale, maar lichte kleur. Wat ook prettig is, is dat de vloer niet te hard is en redelijk geluidloos is. Hiervoor is een vinylvloer een ideale keuze.

Dus…
Zoals je kunt lezen komen steeds drie vloeren terug: laminaat, marmoleum of vinyl. Ga met dit artikel in je hoofd naar de winkel en kies de vloer van jouw keuze voor de mooiste baby- of kinderkamer. 

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen

My favorites: de leukste voorjaars- en zomerkleding voor kinderen
Een rondje langs verschillende webshops voor kinderen levert leuke kleding op. En ja, daar zitten ook favorieten tussen die ik in dit artikel aan je laat zien. Kijk je mee?

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Style achterover met moodboard

Style achterover met moodboard
Welke muurverf past bij mijn interieur? Staat deze kast bij die bank? Wooninspiratie opdoen kan door sites, blogs en magazines te bekijken. Maar je kunt ook zelf aan de slag... Met een moodboard...

Maak van slapen een feestje - de leukste kinderbedden

Maak van slapen een feestje - de leukste kinderbedden
Niets is zo belangrijk in een kinderkamer dan een goed en veilig bed waar je kind heerlijk in kan slapen. Zo herinner ik me nog wel een ledikant waar ik vroeger zelf in sliep. Dat was zo’n klassieke, met donkerbruin hout en spijlen aan weerszijden. Totdat ik ontdekte dat die spijlen na wat gedraai ook los konden. Vooral op warme zomeravonden was ik er dan druk mee in de weer. Vandaag laat ik je de origineelste kinderbedden zien, vooral zonder spijlen. Kijk je mee?