De ideale vloer voor in de kinderkamer

Een kinderkamer inrichten lijkt mij een erg leuke klus. Mooie meubeltjes uitzoeken, leuke accessoires kopen en alles leuk neerzetten en combineren. Maar wat ook een erg belangrijk onderdeel is: de vloer! Dit is eigenlijk één van de grootste sfeermakers van de kinderkamer. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van jouw ideale vloer?

Materiaalkeuze
Die mooie houten vloer die je op Pinterest zag, lijkt prachtig en perfect. Maar het vraagt vaak veel van je om deze vloer zo mooi te houden. Materiaal dat lang mooi blijft is een goede kwaliteit vinyl, een mooie laminaatvloer of die strakke marmoleum vloer. De laatstgenoemde vloer heeft als voordeel dat die geluiddempend is. Net zo handig! De soorten vloeren die ik noemde, zijn verkrijgbaar in veel soorten en kleuren.

Schoonmaken
Wie kinderen heeft, zal het beamen: het is belangrijk om vloeren waarop je kinderen kunnen spelen regelmatig schoon te houden. Dan moet het natuurlijk wel makkelijk en goed schoon te maken zijn. Kies daarom voor één van de bovengenoemde vloeren, succes verzekerd!

Vochtbestendigheid
De kans dat de vloer van de baby- of kinderkamer altijd droog blijft, is niet heel groot. Kies daarom een vloer die vochtbestendig is en waarop geen sporen van vocht te zien blijven. Ja, dan kom je weer uit bij laminaat, vinyl of marmoleum.

Gezelligheid en sfeer
Natuurlijk is gezelligheid en sfeer belangrijk. Kies voor een vloer in een neutrale, maar lichte kleur. Wat ook prettig is, is dat de vloer niet te hard is en redelijk geluidloos is. Hiervoor is een vinylvloer een ideale keuze.

Dus…
Zoals je kunt lezen komen steeds drie vloeren terug: laminaat, marmoleum of vinyl. Ga met dit artikel in je hoofd naar de winkel en kies de vloer van jouw keuze voor de mooiste baby- of kinderkamer. 

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Huishouden & kinderen: hoe combineer je dat?

Huishouden & kinderen: hoe combineer je dat?
Vorige week las ik op een blog dat veel moeders het lastig vinden om het huishouden en hun kinderen goed met elkaar te combineren. Vooral als ze daarbij ook nog werken. Ik ging eens wat rondvragen bij moeders in mijn omgeving hoe zij dit zien. Daar kwamen veel handige tips uit die ik in dit artikel met je deel!

Style achterover met moodboard

Style achterover met moodboard
Welke muurverf past bij mijn interieur? Staat deze kast bij die bank? Wooninspiratie opdoen kan door sites, blogs en magazines te bekijken. Maar je kunt ook zelf aan de slag... Met een moodboard...

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen

My favorites: hier ga ik vaak met mijn kinderen heen
In weekenden of vakanties is het leuk om met kinderen op stap te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar waar worden kinderen nu echt blij zijn? Vandaag vroeg ik aan drie moeders met kinderen in diverse leeftijden waar ze graag met hun kinderen naartoe gaan.

De mooiste buggy's

De mooiste buggy's
Ben jij op zoek naar een buggy? Dan kijk je naar het comfort, de kwaliteit, de prijs en waarschijnlijk ook wel naar het uiterlijk. Ik ging voor jou op zoek naar mooie buggy’s en dit is het resultaat.