De ideale vloer voor in de kinderkamer

Een kinderkamer inrichten lijkt mij een erg leuke klus. Mooie meubeltjes uitzoeken, leuke accessoires kopen en alles leuk neerzetten en combineren. Maar wat ook een erg belangrijk onderdeel is: de vloer! Dit is eigenlijk één van de grootste sfeermakers van de kinderkamer. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van jouw ideale vloer?

Materiaalkeuze
Die mooie houten vloer die je op Pinterest zag, lijkt prachtig en perfect. Maar het vraagt vaak veel van je om deze vloer zo mooi te houden. Materiaal dat lang mooi blijft is een goede kwaliteit vinyl, een mooie laminaatvloer of die strakke marmoleum vloer. De laatstgenoemde vloer heeft als voordeel dat die geluiddempend is. Net zo handig! De soorten vloeren die ik noemde, zijn verkrijgbaar in veel soorten en kleuren.

Schoonmaken
Wie kinderen heeft, zal het beamen: het is belangrijk om vloeren waarop je kinderen kunnen spelen regelmatig schoon te houden. Dan moet het natuurlijk wel makkelijk en goed schoon te maken zijn. Kies daarom voor één van de bovengenoemde vloeren, succes verzekerd!

Vochtbestendigheid
De kans dat de vloer van de baby- of kinderkamer altijd droog blijft, is niet heel groot. Kies daarom een vloer die vochtbestendig is en waarop geen sporen van vocht te zien blijven. Ja, dan kom je weer uit bij laminaat, vinyl of marmoleum.

Gezelligheid en sfeer
Natuurlijk is gezelligheid en sfeer belangrijk. Kies voor een vloer in een neutrale, maar lichte kleur. Wat ook prettig is, is dat de vloer niet te hard is en redelijk geluidloos is. Hiervoor is een vinylvloer een ideale keuze.

Dus…
Zoals je kunt lezen komen steeds drie vloeren terug: laminaat, marmoleum of vinyl. Ga met dit artikel in je hoofd naar de winkel en kies de vloer van jouw keuze voor de mooiste baby- of kinderkamer. 

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.