6 tips om jouw kind groente te laten eten!

Kinderen en groente: niet altijd een even goede combinatie. Maar met deze zes tips kun je hopelijk wel wat!

Eet zelf groente
Kinderen nemen het gedrag van hun ouders dikwijls over. Geef daarom zelf het goede voorbeeld. Eet voldoende groenten en doe dat samen met je kinderen.

Betrek je kinderen erbij
Laat kinderen mee groenten uitkiezen en betrek ze zoveel mogelijk: bij het boodschappen doen, het koken, wassen, snijden en bereiden van de groenten, maar ook bij het kweken. Waterkers, bieslook of andere kruiden zijn heel eenvoudig te telen en het is nog leuk ook.

Geef niet op
Geef niet op als het kind een bepaalde groente niet lust want het moet een bepaalde smaak gemiddeld 10 tot 15 keer proeven vooraleer het die leert te waarderen. Leer een kind ook proeven.

Probeer eens wat anders
Lust je kind een bepaalde groente niet op gekookte wijze probeer ze dan eens rauw, gestoofd of gebakken. Of maak smoothies van groenten.

Laat je kinderen spelenderwijs leren
Leg je kind uit waarom groenten lekker en gezond zijn. Dit kun je doen door vragen te stellen over groente. Bijvoorbeeld door samen naar de groentewinkel te gaan om groenten te kopen of door samen naar de bibliotheek gaan om boekjes over groenten te lenen en bekijken.

Combineer smaken
Combineer minder geliefde smaken met bekendere smaken: je kind eet misschien wel broccoli als deze wordt gecombineerd met zijn favoriete sausje.

 

Your favoritFavor it
7x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.