6 tips om jouw kind groente te laten eten!

Kinderen en groente: niet altijd een even goede combinatie. Maar met deze zes tips kun je hopelijk wel wat!

Eet zelf groente
Kinderen nemen het gedrag van hun ouders dikwijls over. Geef daarom zelf het goede voorbeeld. Eet voldoende groenten en doe dat samen met je kinderen.

Betrek je kinderen erbij
Laat kinderen mee groenten uitkiezen en betrek ze zoveel mogelijk: bij het boodschappen doen, het koken, wassen, snijden en bereiden van de groenten, maar ook bij het kweken. Waterkers, bieslook of andere kruiden zijn heel eenvoudig te telen en het is nog leuk ook.

Geef niet op
Geef niet op als het kind een bepaalde groente niet lust want het moet een bepaalde smaak gemiddeld 10 tot 15 keer proeven vooraleer het die leert te waarderen. Leer een kind ook proeven.

Probeer eens wat anders
Lust je kind een bepaalde groente niet op gekookte wijze probeer ze dan eens rauw, gestoofd of gebakken. Of maak smoothies van groenten.

Laat je kinderen spelenderwijs leren
Leg je kind uit waarom groenten lekker en gezond zijn. Dit kun je doen door vragen te stellen over groente. Bijvoorbeeld door samen naar de groentewinkel te gaan om groenten te kopen of door samen naar de bibliotheek gaan om boekjes over groenten te lenen en bekijken.

Combineer smaken
Combineer minder geliefde smaken met bekendere smaken: je kind eet misschien wel broccoli als deze wordt gecombineerd met zijn favoriete sausje.

 

Your favoritFavor it
7x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Dit eet je rondom het sporten

Dit eet je rondom het sporten
Wist je dat een workout of een avondje trainen (nog) leuker wordt wanneer je ervoor, tijdens en erna de juiste voedingsmiddelen eet en drinkt? Zo ga je namelijk net dat beetje verder en haal je meer voldoening uit het sporten. Pas onderstaande tips maar eens toe en kijk wat er gebeurt.

Kraamcadeau geven? Maak er zelf één!

Kraamcadeau geven? Maak er zelf één!
Beschuit met muisjes, een wiegje waar iedereen een nieuwsgierige blik in werpt; kraamfeesten blijven een letterlijk feest. En bij feesten horen cadeaus, wat bij kraambezoeken altijd weer even denken is. Je wilt immers toch iets anders geven dan een rompertje dat een paar keer gedragen wordt. Wat dacht je van een zelfgemaakt kraamcadeau? Het blijkt dat je met een klein sprankje creativiteit al een heel eind komt.

Deze basiskruiden zijn onmisbaar in iedere keuken.

Deze basiskruiden zijn onmisbaar in iedere keuken.
In elke keuken komen we de peper en zout tegen, vaak aangevuld met cayenne peper of kerrie. Daarnaast zijn de kruidnagels, kaneel en koriander ook al vaak een vast onderdeel in de meeste keukens. Wanneer we het gaan hebben over venkelzaad, komijnzaad en kardemom begint het al een stuk onbekender te worden. Jammer eigenlijk want al deze kruiden hebben toch zeer aparte eigenschappen die je gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen!

Deze tussendoortjes zijn lekker én gezond

Deze tussendoortjes zijn lekker én gezond
Heerlijk, een snelle snack tussendoor. Om jezelf weer op te laden of om je even te verwennen. Veel mensen grijpen dan echter wel vaak naar ongezonde producten, zoals koekjes of chips. In dit artikel tip ik daarom een aantal tussendoortjes die niet alleen lekker, maar vooral ook gezond zijn!