6 tips om jouw kind groente te laten eten!

Kinderen en groente: niet altijd een even goede combinatie. Maar met deze zes tips kun je hopelijk wel wat!

Eet zelf groente
Kinderen nemen het gedrag van hun ouders dikwijls over. Geef daarom zelf het goede voorbeeld. Eet voldoende groenten en doe dat samen met je kinderen.

Betrek je kinderen erbij
Laat kinderen mee groenten uitkiezen en betrek ze zoveel mogelijk: bij het boodschappen doen, het koken, wassen, snijden en bereiden van de groenten, maar ook bij het kweken. Waterkers, bieslook of andere kruiden zijn heel eenvoudig te telen en het is nog leuk ook.

Geef niet op
Geef niet op als het kind een bepaalde groente niet lust want het moet een bepaalde smaak gemiddeld 10 tot 15 keer proeven vooraleer het die leert te waarderen. Leer een kind ook proeven.

Probeer eens wat anders
Lust je kind een bepaalde groente niet op gekookte wijze probeer ze dan eens rauw, gestoofd of gebakken. Of maak smoothies van groenten.

Laat je kinderen spelenderwijs leren
Leg je kind uit waarom groenten lekker en gezond zijn. Dit kun je doen door vragen te stellen over groente. Bijvoorbeeld door samen naar de groentewinkel te gaan om groenten te kopen of door samen naar de bibliotheek gaan om boekjes over groenten te lenen en bekijken.

Combineer smaken
Combineer minder geliefde smaken met bekendere smaken: je kind eet misschien wel broccoli als deze wordt gecombineerd met zijn favoriete sausje.

 

Your favoritFavor it
7x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Margriet

Margriet is een enthousiaste logopedist. Behalve van haar werk, houdt ze ook van interieur, schrijven, shoppen en mooie boeken. Trends en tips deelt ze graag met jou op Dailytrend.

 

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen

Een heerlijke fruitdrank voor de zomerse dagen
Warme zomerse dagen zijn in aantocht. Waarbij je zwetend uit je werk komt, of juist heerlijk in de tuin kunt genieten van de natuur die zo prachtig in bloei staat. Op zulke dagen kunnen we allemaal wel een verfrissende drank gebruiken. Vandaag vertel ik je hoe je snel en makkelijk een heerlijke fruitdrank kunt maken.

5 leuke voorjaarsuitjes met kinderen

5 leuke voorjaarsuitjes met kinderen
De zon schijnt weer, de temperatuur stijgt en de natuur is prachtig. Kortom, het is lente! En wat is er dan leuker dan er samen met je kinderen opuit gaan? Dit artikel tipt vijf vrolijke voorjaarsuitjes.

Mijn droomkeuken

Mijn droomkeuken
Wanneer je mij vraagt wat mijn favoriete plek in huis is, kies ik voor de keuken. Ik kan er heerlijk koken en bakken, maar het is ook een plek die ik helemaal naar mijn smaak kan inrichten met mijn favoriete accessoires. Hiervoor is natuurlijk wel een goede basis nodig en daarom ging ik op zoek naar mijn droomkeuken. Ik deed online een heleboel inspiratie op en dit wil ik graag met jullie delen.

Originele manieren om je cadeaus in te pakken

Originele manieren om je cadeaus in te pakken
Een maand geleden was mijn vriend jarig. In de maanden ervoor had ik een heleboel leuke en nuttige cadeautjes verzameld. Ik kwam op het idee om deze leuk in te pakken. Zodat niet het alleen het uitpakken een feestje zou worden, maar ook het geven. Het geven van saai ingepakte cadeaus zijn verleden tijd na het lezen van dit artikel. Ik laat je vandaag zien hoe je op een makkelijke en snelle manier je geschenken leuk in kunt pakken.