Voorjaarsrokken


De lente hangt in de lucht en de lichte luchtige voorjaarsrokken kunnen uit de kast of je gaat er een paar shoppen.

Prints
Als je ergens niet omheen kan dit voorjaar dan zijn het wel bloemen. Bloemenprints, geborduurde bloemen, geappliqueerde bloemen. Als het maar bloemen zijn.
Houd je wel van een print, maar minder van bloemen dan kom je dit voorjaar ook niets tekort. Er zijn veel rokken met een print. Een dierenprint, safariprint of een applicatie op een rok.

Lengte
De lengte van rokken en jurken varieert. Eigenlijk kan alles, van mini tot maxi. In de winkels neemt het aantal korte rokken af en zie je veel rokken op enkellengte.

De kleding is dit voorjaar veelzijdig. Functionaliteit staat voorop. Je moet met een rok kunnen reizen, in de regen kunnen lopen en naar een formele gelegenheid kunnen gaan. Dit vraagt veel van de ontwerpers. Toch is het ook dit jaar weer gelukt om voor iedere stijlpersoonlijkheid en ieder figuur te rokken te ontwerpen.

Stijlcollage

In de stijlcollage zie je vooral licht gekleurde rokken. In het voorjaar is het heerlijk om weer lichte rokken te kunnen dragen. Je ziet ook symmetrie in de rokken, in het model of in de patronen. Symmetrie is een onderwerp dat in de mode terugkomt maar ook zie je sinds een jaar symmetrie in kapsels.

Een symmetrische lijn laat je slanker lijken. Een horizontale brede lijn zoals in de rood gestreepte rok laat je breder lijken. Ben je erg slank en  wil je wat volume in je lichaamssilhouet? Koop dan een rok met een brede horizontale streep. Gegarandeerd dat je er complimenten over krijgt!

Een spijkerrok mag bij een sportieve stijl niet in de kast ontbreken. Een mooie lichter spijkerrok geeft veel combinatiemogelijkheden zodat je er iedere keer weer net even iets anders uitziet.

Probeer ook eens te wisselen met schoenen. Het effect van een schoen onder een rok kan net het verschil maken. Sneakers onder een rok is helemaal hip! Maar …… het moet wel bij jouw stijlpersoonlijkheid passen. Voel jij je ongemakkelijk in sneakers onder een rok? Koop ze dan niet! Want dan draag je de sneakers maar af en toe, en blijf je het gevoel houden dat je en miskoop hebt gedaan.

Mijn tip: koop alleen kleding en accessoires die bij jouw stijlpersoonlijkheid passen. Dit voorkomt veel miskopen!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

Mijn 5 favoriete kinderboeken

Mijn 5 favoriete kinderboeken
Een boek lezen is niet alleen leerzaam, het is vooral ook heel leuk! Daarom tip ik in dit artikel vijf grappige, mooie en/of spannende kinderboeken.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.