Voorjaarsrokken


De lente hangt in de lucht en de lichte luchtige voorjaarsrokken kunnen uit de kast of je gaat er een paar shoppen.

Prints
Als je ergens niet omheen kan dit voorjaar dan zijn het wel bloemen. Bloemenprints, geborduurde bloemen, geappliqueerde bloemen. Als het maar bloemen zijn.
Houd je wel van een print, maar minder van bloemen dan kom je dit voorjaar ook niets tekort. Er zijn veel rokken met een print. Een dierenprint, safariprint of een applicatie op een rok.

Lengte
De lengte van rokken en jurken varieert. Eigenlijk kan alles, van mini tot maxi. In de winkels neemt het aantal korte rokken af en zie je veel rokken op enkellengte.

De kleding is dit voorjaar veelzijdig. Functionaliteit staat voorop. Je moet met een rok kunnen reizen, in de regen kunnen lopen en naar een formele gelegenheid kunnen gaan. Dit vraagt veel van de ontwerpers. Toch is het ook dit jaar weer gelukt om voor iedere stijlpersoonlijkheid en ieder figuur te rokken te ontwerpen.

Stijlcollage

In de stijlcollage zie je vooral licht gekleurde rokken. In het voorjaar is het heerlijk om weer lichte rokken te kunnen dragen. Je ziet ook symmetrie in de rokken, in het model of in de patronen. Symmetrie is een onderwerp dat in de mode terugkomt maar ook zie je sinds een jaar symmetrie in kapsels.

Een symmetrische lijn laat je slanker lijken. Een horizontale brede lijn zoals in de rood gestreepte rok laat je breder lijken. Ben je erg slank en  wil je wat volume in je lichaamssilhouet? Koop dan een rok met een brede horizontale streep. Gegarandeerd dat je er complimenten over krijgt!

Een spijkerrok mag bij een sportieve stijl niet in de kast ontbreken. Een mooie lichter spijkerrok geeft veel combinatiemogelijkheden zodat je er iedere keer weer net even iets anders uitziet.

Probeer ook eens te wisselen met schoenen. Het effect van een schoen onder een rok kan net het verschil maken. Sneakers onder een rok is helemaal hip! Maar …… het moet wel bij jouw stijlpersoonlijkheid passen. Voel jij je ongemakkelijk in sneakers onder een rok? Koop ze dan niet! Want dan draag je de sneakers maar af en toe, en blijf je het gevoel houden dat je en miskoop hebt gedaan.

Mijn tip: koop alleen kleding en accessoires die bij jouw stijlpersoonlijkheid passen. Dit voorkomt veel miskopen!

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?
De kringloop, wie kent deze winkel niet? De één vindt het heerlijk om uren tussen de spulletjes te speuren, de ander moet niks hebben van alle tweedehands zooi. Feit is wel dat tweedehands kopen hartstikke duurzaam is. Voor dit artikel doken Hanna en Elize de kringloop in met vijftien euro. Op zoek naar een outfit. Ze geven het bewijs dat je er hartstikke trendy uit kunt zien in tweedehands kleding.

Op stap met TOMS

Op stap met TOMS
Voor mij is het niet meer dan normaal dat ik mijn voeten in mijn schoenen laat glijden wanneer ik de deur uitstap. Ik heb zelfs meerdere paren waar ik uit kan kiezen. Dit was het ook voor Blake Mycoskie. Totdat hij in een dorp in Argentinië kwam. De kinderen daar liepen op blote voeten en hun ouders hadden niet de mogelijkheid om schoenen te kopen. Om hen te helpen richtte hij TOMS op. Met zijn bedrijf verkocht hij schoenen, en met ieder verkocht paar gafschonk hij een paar aan één van die kinderen.

Mijn favoriete voorjaarsoutfit

Mijn favoriete voorjaarsoutfit
Deze week raakt de thermometer de 25 graden. Wie zijn hart maakt er dan geen vreugdesprongetje? Bij mij maakte niet alleen mijn hart een sprongetje, ook mijn benen maakten een sprint naar mijn kledingkast. Het was tijd om mijn voorjaarskleding uit de opbergruimte te halen. Vandaag laat ik mijn favoriete outfit aan jullie zien.