Dailytrend stopt.

Rond half februari 2019 is het moment gekomen dat Dailytrend stopt.
Tot die tijd zijn alle artikelen beschikbaar in huidige vorm.

Pak je moment.

Met vriendelijke groet, Dailytrend.

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Welke kleuren staan mooi bij mijn witte huid en rode haar?


Het is niet altijd even makkelijk om je kleding overeen te laten komen met jouw persoonlijkheid en uitstraling. In deze serie beantwoord kleur-, stijl- en imagocoach Larinda Bok jouw persoonlijke imagovragen. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Esther.

“Ik heb van mezelf rood haar en een lichte huid. Ook heb ik wat sproetjes op mijn gezicht. Ik heb een gemiddelde bouw. Sinds mijn tienerjaren worstel ik met wat ik wel of niet aan kan trekken. Ik weet dat mensen vaak zeggen dat je aan moet trekken, waar je je goed bij voelt. Maar sommige kleuren lijken totaal niet te matchen bij mijn haar. Kun jij me wat advies geven welke kleuren goed bij rood haar staan en een lichte huid?”

Esther dank voor je mail de mail waarin je schrijft dat je sinds je tienerjaren worstelt met de vraag welke kledingkleuren mooi staan bij jouw rode haar je lichte en sproeterige huid.

Ik zal je eerlijk vertellen dat ik van zulke berichtjes best een beetje verdrietig word. Dat ligt niet aan jouw vraag, maar vanuit mijn eigen ervaring en mijn beroep weet ik dat je zoveel zelfvertrouwen en zekerheid kunt ervaren als je jouw mooiste kleuren draagt. En daarom gun iedereen het beste en dat is: vol zelfvertrouwen uitstralen wie jij bent. En als je dat kunt laten zien dan kan je helemaal jezelf zijn, in de kleding en de kleuren die je draagt.

Ik kan je zeker een aantal praktische tips geven. Maar als ik jouw vraag lees, gaat dat jou nog onvoldoende helpen.

Mijn eerste tip van jou is investeer in een kleuradvies. Dat kan jou heel veel duidelijkheid en zekerheid geven. Met een kleuradvies is de worsteling die je al vanaf je tienerjaren hebt voorbij. Ik hoor vaak dat men een kleurenanalyse een luxe vindt (en als vrouw hebben we daar misschien nog wel meer last van dan mannen). De vraag die ik ook wel eens stel is: “wat vind jij jezelf waard?” Als jij jezelf waardeert en de moeite waard vindt mag je van jezelf ook investeren in een kleurenanalyse. Tip: investeer in een goede uitgebreide kleurenanalyse bij iemand die een goede opleiding heeft gevolgd en die met een uitgebreid systeem (en niet alleen met sjaals), jouw huid- haar- en oogkleur op kan nemen en daar jouw mooiste kleuren op kan baseren.

Heel persoonlijk
Sinds twee jaar is er een kleurenanalyse die vanuit je innerlijk jouw mooiste kleuren weergeeft. Door middel van een online onderzoek, waar jij jouw voorkeurskleuren aangeeft, en persoonlijke vragen beantwoordt, ontvang je jouw mooiste kleuren die heel goed bij jou gevoel en natuurlijke uitstraling passen. Want Esther, als ik het zo lees ben je ook iemand wiens gevoel goed is ontwikkeld en lees ik dat je ook naar je gevoel luistert. En dat is iets wat mij heel erg aanspreekt. Als jij je herkent in wat ik schrijf over luisteren naar je gevoel en daar gehoor aan geven, dan is deze kleuranalyse voor jou heel geschikt. Ik verzeker: jouw innerlijke kleuren matchen bij je natuurlijke verschijning.

Je bent door God mooi geschapen en ook in de natuur heeft God kleuren gegeven die mooi bij jou passen.

5 Tips
Om je toch wat op weg te helpen geef ik je vijf tips. Je bent door God mooi geschapen en ook in de natuur heeft God kleuren gegeven die mooi bij jou passen. Alleen mag jij die kleuren leren ontdekken. Ik hoop dat onderstaande tips jou kunnen helpen.

Oogverwante kleur
Kijk eens goed naar de kleur van je ogen. Kleding in je oogverwante kleur kun je altijd dragen. Als je kleding in je oogverwante kleur draagt gaat alle aandacht direct naar je gezicht en heb je meteen contact en een open uitstraling.

Haarverwante kleur
Kleding in de kleur van je haar kan je ook altijd dragen. Ik kan me zomaar voorstellen dat een jasje of een top in de kleur van je haar heel mooi zal staan.

Sjaal
Een sjaal in je oogverwante kleur is voor jou een onmisbaar accessoire. Je kunt hier zoveel mee variëren, combineren en accentueren. Ga maar eens op zoek naar een sjaal in je oogverwante kleur.

Complementaire kleur
Kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel, versterken elkaar en geven een krachtige uitstraling. Kijk eens op internet bij een kleurenwiel. Zoek je oog- en haarkleur en kijk welke kleur tegenover jouw natuurlijke kleuren ligt. Deze kleuren staan je ook mooi.

Contrasten
Naast kleur spelen ook je natuurlijke contrasten een grote rol in je uitstraling. Esther ik weet niet of jij een lichte of medium rode haarkleur hebt.

Als ik jouw beschrijving zo lees, heb jij een medium tot hoog contrast. (Contrast gaat over de verhoudingen tussen licht en donker). Dat betekent dat de contrasten in je kleding medium tot hoog moeten zijn en donkerder van buiten (jasje of vest) en licht van binnen (top of blouse). Dan heb je de meest harmonieuze uitstraling. Heb je licht rood haar, dan is je natuurlijke uitstraling in harmonie met kleding met een laag contrast. Je kunt dan denken aan ton-sur-ton kleuren. 

Ik hoop dat deze tips je wat meer duidelijkheid geven en dat je er verder mee komt. 

Ik wens je toe dat je de kleuren gaat dragen die bij jouw gevoel en bij je natuurlijke uitstraling en je natuurlijke contrasten passen. Veel succes!

Heb jij ook een persoonlijke vraag? Deze kun je mailen naar info@dailytrend.nl o.v.v. je naam en leeftijd (en wanneer je dit leuk vindt; een klein stukje over je persoonlijk leven).

 

Your favoritFavor it
1x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

Een ketting mag opvallen

Een ketting mag opvallen
Het verschil maak je met je accessoires. Een mooi accessoire trekt de aandacht naar jouw mooiste lichaamspunten. Maak hier optimaal gebruik van met deze tips.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.