Dailytrend stopt.

Rond half februari 2019 is het moment gekomen dat Dailytrend stopt.
Tot die tijd zijn alle artikelen beschikbaar in huidige vorm.

Pak je moment.

Met vriendelijke groet, Dailytrend.

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?


De kringloop, wie kent deze winkel niet? De één vindt het heerlijk om uren tussen de spulletjes te speuren, de ander moet niks hebben van alle tweedehands zooi. Feit is wel dat tweedehands kopen hartstikke duurzaam is. Voor dit artikel doken Hanna en Elize de kringloop in met vijftien euro. Op zoek naar een outfit. Ze geven het bewijs dat je er hartstikke trendy uit kunt zien in tweedehands kleding.

Hanna: De kringloop, een fenomeen dat me blijft fascineren. Vroeger was ik helemaal verzot op de kringloop, tot ik er een paar weekjes maatschappelijke stage ging lopen. Na die weken ben ik er jaren niet meer geweest, ik leek even helemaal genezen.  Soms sleept mijn zus me nog weleens mee naar de kringloop  en kom ik verrassend leuke dingen tegen. Zo ook tijdens mijn speurtocht voor deze challenge.”

De kringloop die ik heb bezocht is ’t Groene Hart in de Bilt. Ze hebben werkelijk waar alles. Van spelletjes tot schoenen en van meubels tot servies. De winkel lijkt redelijk klein, maar wanneer je naar binnen loopt verbaas je je erover hoe groot de winkel is. Waar ik me ook over verbaasde, was de prijs van de kledingstukken.

Ik vond een leuk blouseje en een leuke rok. Huiverig ging ik naar de kassa, denkend dat ik de vijftien euro nooit gehaald had. Er hing namelijk aardig wat merkkleding tussen de rekken, dus ik dacht dat ze de prijzen ook wel te vinden wisten. Maar dat viel alles mee. Ik was voor het rokje en blouseje samen slechts vijf euro kwijt! Het blouseje is iets te groot, dus daarvan heb ik de mouwen opgestroopt en er een knoop ingelegd. 

Het tasje heb ik bij een kringloop in Soest gescoord, kringloop Spullenhulp. Hiervoor was ik ook slechts twee euro vijftig kwijt.

Voor de totale outfit betaalde ik 7,50 euro.

Elize: Deze challenge is echt op mijn lijf geschreven. Ik ben niet vies van tweedehands kleding en ik ben dol op de kringloop. Het leuke aan tweedehands kleding vind ik dat het vaak een unieke items zijn. Ook zijn er regelmatig vintage items bij de kringloop te vinden. Bij een vintagewinkel betaal je voor zulke kledingstukken veel meer dan wat je bij de kringloop betaald. Voor deze challenge bezocht ik Kringloop Giessenlanden in Arkel. Een winkel die ik tot voor mijn bezoek altijd over het hoofd heb gezien. Toch hebben ze een redelijk grote kledingafdeling.

Dit zijn de prijzen van de kleding. Mega-goedkoop toch? Oké je moet je aankoopjes even uitwassen. Maar dan heb je gewoon een nieuwe outfit voor een klein bedrag.

Allereerst vond ik deze jurk. Ik vond ‘m gelijk erg mooi. De jurk is van Vero Moda en is gemaakt van chiffonstof (doorzichtig). Gelukkig zit er een onderjurk onder. Aan de onderkant zitten twee mooie kanten randjes. In een eerder artikel schreef ik dat ik enorm fan ben van midi-rokken of jurken. Deze past precies bij mijn stijl. Voor de jurk betaalde ik drie euro. 

Bij de jasjes vond ik deze leukerd. Het is een maat M, maar hij valt erg oversized. Wat ik juist erg tof vind bij zulke jasjes. Ik vind het leuk om te mouwen wat op te stropen en om ‘m zo over een jurkje te dragen. Het jasje heeft een donkeroranje kleur, wat ik mooi bij mijn haar vind staan. Voor dit jasje betaalde ik 4,50 euro.

Ik vond de outfit nog wat saai en kocht daarom dit sjaaltje erbij. Tegenwoordig zie je dit soort sjaaltjes steeds vaker. Bijvoorbeeld om het hengsel van een tas, maar ook als een soort choker om je nek. Zo draag ik ‘m hier ook. Voor het sjaaltje betaalde ik 0,35 euro.

Totaal was ik voor deze outfit 7,85 euro kwijt. Deze outfit ga ik zeker vaker dragen.

Wie heeft volgens jou deze challenge gewonnen?
Hanna
Elize
Beide even goed gedaan
Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Redactie

Dailytrend is speciaal bedoeld voor vrouwen die op de hoogte willen blijven van de laatste trends op het gebied van Fashion, Wonen en Kids.

 

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Een ketting mag opvallen

Een ketting mag opvallen
Het verschil maak je met je accessoires. Een mooi accessoire trekt de aandacht naar jouw mooiste lichaamspunten. Maak hier optimaal gebruik van met deze tips.