Hoe style ik... een midi-rok?


De midi-rok is inmiddels niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. En logisch ook. Wie houdt er nu niet van een zwierend exemplaar om je benen, of juist een strakker exemplaar waardoor je langer lijkt? Met deze rok hoef je niet meer verschrikt achter je te kijken wanneer je bukt (wat bij de mini-variant wel het geval is) en ook struikel je niet over je eigen kleding (je raad het vast al, zoals bij de maxirok).

Wanneer je afgelopen maanden hebt gewinkeld, heb je de midi-rok ongetwijfeld in de winkels zien hangen. De naam zegt het al; het is een middellange rok, die tot net over je knieën komt. Ik ben benieuwd of je er eentje gepast hebt, of zelfs gekocht. Laat het weten in een reactie onder dit artikel. Ik ben in ieder geval wel overstag gegaan en heb een luipaard-exemplaar gekocht. 

Je moet het wel mooi vinden én durven, deze print. Maar dat eerste is bij mij wel het geval en ook het tweede heeft mij niet doen weerhouden deze rok te kopen. De rok is strak in de taille en loopt vanuit hier wijder uit. Ik draag er een simpel shirtje op en mijn witte Adidas sneakers eronder. Niet alleen sneakers zijn er leuk bij, je ziet onder de midi-rok ook vaak korte laarsjes.

Kun je een midi-rok alle seizoenen door dragen? Ja, zeker wel! Combineer de rok in de winter met een panty. In de zomer kun je er gewoon blote benen onder dragen. Zeker als de rok wat wijder valt is de rok lekker luchtig om te dragen.

Deze rok heb ik gekocht bij Percentil. Een site met tweedehands kleding. Ditzelfde exemplaar ga je niet snel vinden. Daarom heb ik een aantal leuke midi-rokken voor je geselecteerd. Ze zijn allemaal te vinden bij Zalando. 

  1. Ichi; 49,95 euro
  2. Louche; 64,95 euro
  3. True Violet 64,95 euro
  1. Anna Field; 39,95 euro
  2. Esprit; 59,99 euro
  3. Gina Tricot; 39,95 euro
Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Elize

Elize is vierdejaars communicatiestudent. Haar passie voor mode combineert ze met bloggen, zowel op Dailytrend als op haar eigen blog www.rokkiemountains.nl. Ook interieurtips deelt ze graag met jou.

 

Op stap met TOMS

Op stap met TOMS
Voor mij is het niet meer dan normaal dat ik mijn voeten in mijn schoenen laat glijden wanneer ik de deur uitstap. Ik heb zelfs meerdere paren waar ik uit kan kiezen. Dit was het ook voor Blake Mycoskie. Totdat hij in een dorp in Argentinië kwam. De kinderen daar liepen op blote voeten en hun ouders hadden niet de mogelijkheid om schoenen te kopen. Om hen te helpen richtte hij TOMS op. Met zijn bedrijf verkocht hij schoenen, en met ieder verkocht paar gafschonk hij een paar aan één van die kinderen.

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?
De kringloop, wie kent deze winkel niet? De één vindt het heerlijk om uren tussen de spulletjes te speuren, de ander moet niks hebben van alle tweedehands zooi. Feit is wel dat tweedehands kopen hartstikke duurzaam is. Voor dit artikel doken Hanna en Elize de kringloop in met vijftien euro. Op zoek naar een outfit. Ze geven het bewijs dat je er hartstikke trendy uit kunt zien in tweedehands kleding.

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Wat trek ik aan naar mijn sollicitatie?

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Wat trek ik aan naar mijn sollicitatie?
Het is niet altijd even makkelijk om je kleding overeen te laten komen met jouw persoonlijkheid en uitstraling. In deze serie beantwoord kleur-, stijl- en imagocoach Larinda Bok jouw persoonlijke imagovragen. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Anna. “Ik ben 25 jaar en heb net mijn studie afgerond. Binnenkort heb ik een aantal sollicitaties (allemaal voor op kantoor). De bedrijven zeggen dat er een informele werksfeer heerst. Ik weet niet hoe ze intern gekleed gaan. Nu wil ik niet overdressed aankomen (zoals in een mantelpakje), maar ook weer niet te casual gekleed gaan. Bij een casual stijl voel ik me trouwens wel het fijnst. Heb jij tips voor me wat ik aan kan trekken? Zodat ik toch netjes over kom, maar niet te stijf.”

Waarom leer nooit uit de mode raakt

Waarom leer nooit uit de mode raakt
In de negentiende eeuw werd de eerste handtas van leer ontworpen. Leer is stevig, flexibel, kwalitatief en tijdloos. Jouw oma had vroeger vast ook een lederen tas. Leer is een favoriet materiaal voor designers. Zij maken veel lederen artikelen in verschillende modellen, kleuren, maten en stijlen. Leer is ook een geliefd item bij zowel vrouwen als mannen. Het is vrijwel overal te koop. In bijna alle boetiekjes en grote warenhuizen vind je lederen artikelen. Je kunt denken aan schoenen, tassen, riemen of portemonnees.