Man en tas: het nieuwe duo

Ooit een man met een tas de kerk in zien komen op zondag? Een vrouw neemt haar Bijbel en rolletje pepermunt mee in een mooie tas. Maar een man? Die heeft zijn broekzakken. Of is er nu een alternatief?

 

Het lijkt wel of de gemiddelde man liever niet met een tas gezien wil worden, tenzij hij er –bijvoorbeeld naar het werk– echt niet onderuit kan. Als het even kan, stopt hij zijn spullen liever in zijn broekzak. En als er echt een tas mee moet, weet hij nog te presteren om een stijlvol pak te combineren met... een plastic tasje.

 

Uitstraling

Voor mannen staat functionaliteit op één als het om tassen gaat, zegt Albert Wubs van tassenwebshop Gavetas.nl. „Een vrouw vindt dat een tas bij haar outfit moet passen en bezit soms tientallen exemplaren. Een man is tevreden met twee tassen: een voor z’n vrije tijd en een voor naar het werk.” Toch is er iets aan het veranderen. Met name in de grote steden in het westen van het land wordt de herentas steeds meer gezien als een accessoire waarmee je je uitstraling kunt versterken. De tas maakt de outfit, zoals kleren de man maken.

 

Persoonlijkheid

Bij Duifhuizen tassen & koffers signaleren ze deze verandering ook. „Verrassend genoeg zien we in de loop der jaren een stijgende tendens ten aanzien van het gebruik van herentassen”, zegt woordvoerster Priscilla Wirdjo. „In het algemeen vindt de consument het belangrijk om zich te onderscheiden. Voor vrouwen is het al langer gewoon om hun persoonlijkheid te onderstrepen door middel van kleding en accessoires. Nu volgen de mannen daarin. Ze kijken steeds meer naar hoe een tas eruitziet en niet alleen naar functionaliteit.”

„Mannen kiezen niet meer automatisch voor een zwarte zakelijke tas, zoals lange tijd gedaan werd”, zegt Wubs. „Ze denken meer na over: wat voor tas past bij mijn persoonlijkheid en bij wat ik uit wil stralen? In aansluiting hierop is er ook meer keuze in leersoorten, modellen en kleuren dan voorheen.” Volgens hem wil een man tegenwoordig best met een mooie tas lopen, hoewel dit vooral geldt voor het westen van het land.

 

Modebewustzijn

Beert Westerink van tassenwebshop BestBags.nl herkent dit. „Een man met een tas past prima in het huidige straatbeeld. Dat er voor elke tas in een damesmodel tegenwoordig ook een herenmodel te vinden is, toont dit wel aan.” Kortom, de tasmijdende man is een tasminnende man aan het worden.

Hoe is dit ineens zo stijgende modebewustzijn te verklaren? Een van de redenen is –hoe kan het ook anders– puur praktisch. „Mannen bezitten steeds meer gadgets”, zegt Wubs. „Een iPad, een forse smartphone. Die passen niet in je broekzak. Dit verklaart ook waarom we nu steeds meer kleinere herentassen zien. Zelf heb ik bijvoorbeeld een wat kleinere tas waarin ik mijn iPad mee kan nemen.”

Toch stelt een man nog altijd gemak boven alles, zegt Westerink. „Als iets in je broekzak past, dan is dat altijd mooi meegenomen. Maar we nemen steeds meer mee dan alleen de autosleutels en daarvoor willen mannen een stijlvolle oplossing. Wat ze zoeken is een mannelijke, robuuste tas die aansluit op hun kledingstijl.”

 

Leren weekendtas

 Een populair model is de leren weekendtas. „Met een mooie leren weekendtas wil een man graag gezien worden”, meent Wubs. Bij Duifhuizen tassen & koffers blijft de business schouder-/handtas populair, „maar ook businessrugzakken worden steeds vaker verkocht. ” Ook bij BestBags.nl blijkt dat mannen vaak een stevige weekendtas aanschaffen of een mooie leren sporttas. Westerink: „Als je gaat sporten, loop je met een Chesterfieldweekendtas toch heel anders de kleedruimte binnen.”

„Een man met een tas past prima in het huidige straatbeeld."

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Redactie

Dailytrend is speciaal bedoeld voor vrouwen die op de hoogte willen blijven van de laatste trends op het gebied van Fashion, Wonen en Kids.

 

In de knoop met de strop

In de knoop met de strop
Wie weet wat een plastron is? Antwoord: een strop. Een das. Zo’n langgerekt stuk stof voor een overhemd. Waarom dragen mensen dat eigenlijk? Om hun hals. De reden? Dat is niet zo ingewikkeld. Minder ingewikkeld dan het knopen ervan.

Wat voor tassentype ben jij?

Wat voor tassentype ben jij?
Zoals mensen zijn in te delen in verschillende types, zo zijn er ook allerlei types tasdragers. Hoe gebruik jij je tas? Wat voor type ben jij? Ik ben het voor mijzelf maar eens nagegaan; wat voor type ben ik? En wat voor type zou ik graag willen zijn? Lees hier mijn ontdekking.

Warme badjas voor zachte prijs

Warme badjas voor zachte prijs
Op zoek naar de badjas die het best bij jouw wensen past? Geen zin om daarvoor de deur uit te gaan? Kijk op Badjasboetiek.nl voor het grootste assortiment van Nederland en ontvang in de maand november 10% korting op alle modellen van de merken Ringella en Charmor.

Op stap met TOMS

Op stap met TOMS
Voor mij is het niet meer dan normaal dat ik mijn voeten in mijn schoenen laat glijden wanneer ik de deur uitstap. Ik heb zelfs meerdere paren waar ik uit kan kiezen. Dit was het ook voor Blake Mycoskie. Totdat hij in een dorp in Argentinië kwam. De kinderen daar liepen op blote voeten en hun ouders hadden niet de mogelijkheid om schoenen te kopen. Om hen te helpen richtte hij TOMS op. Met zijn bedrijf verkocht hij schoenen, en met ieder verkocht paar gafschonk hij een paar aan één van die kinderen.