Dailytrend stopt.

Rond half februari 2019 is het moment gekomen dat Dailytrend stopt.
Tot die tijd zijn alle artikelen beschikbaar in huidige vorm.

Pak je moment.

Met vriendelijke groet, Dailytrend.

Deze 4 hotspots in Valencia wil je bezoeken

 

Nog niet zo lang geleden ben ik voor het eerst naar Valencia geweest. Een Spaanse stad waar je 300 dagen per jaar geniet van de zon, overal sinaasappelbomen ziet, lekker eet en… mooie bezienswaardigheden ontdekt! In dit artikel toon ik mijn vier favoriete hotspots in Valencia.

Mercado Central
De centrale markt van Valencia is een van de grootste overdekte markten in Europa. Maar misschien is het ook wel een van de mooiste! De Mercado is namelijk alleen al een bezoek waard vanwege het prachtige marktgebouw met details van glas en keramiek. De Valencianen halen er versproducten als kaas, vlees, kruiden en wijn. Koop zeker zelf ook eens een stuk kaas of wat fruit en proef hoe vers en lekker alles is…

Plaza de la Reina
Het ‘plein van de koningin’ is een van de belangrijkste pleinen van de stad. Je vindt er namelijk de mooie kathedraal van Valencia, die je ook kunt bezoeken. Vanaf de toren heb je een goed uitzicht over de hele stad! Op en rondom het plein vind je allerlei cafés en eettentjes. Tip: in de nabijgelegen straat, de Carrer de Sant Vicent Màrtir, zit Orio. In dat restaurant kun je heerlijke tapas en pinchos (kleine Spaanse broodjes met beleg) eten.

La Ciudad de las Artes y las Ciencias
Wat ik zo leuk vind aan Valencia, is het contrast tussen oud en nieuw. Van het oude centrum ben je per bus in ongeveer 15 minuten bij de moderne Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel de Stad van Kunst en Wetenschap. Het is heel bijzonder om tussen zes enorme, witte bouwwerken van de Ciudad – onder meer een opera, aquariumpark en een wetenschapsmuseum – te lopen. Neem de tijd om alles goed in je op te nemen. Dit zie je niet elke dag!

Strand
Wist je dat Valencia over maar liefst drie stadsstranden beschikt? Tel daar het grote aantal zonuren per jaar bij op en je begrijpt dat Valencia niet alleen geschikt is voor een stedentrip, maar ook voor een strandvakantie. Ook ik ben een middag naar een van de stadsstranden, Las Arenas, geweest. Je kunt er prima even bijkomen van de drukte in de stad, lekkere hapjes eten en kijken naar de mensen die over de boulevard flaneren.

Bovenstaande vier hotspots zijn echter slechts een greep uit de vele bezienswaardigheden van Valencia. Ook Tours de Quart, Plaza de Toros en meer mogen eigenlijk niet op je ‘to see’-lijstje ontbreken als je de stad bezoekt!

Ben jij weleens in Valencia geweest?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Milou

Milou reist én leest graag lifestyle-artikelen. Maar meer dan alles houdt ze van schrijven. En waarover je graag leest, daarover schrijf je ook graag. Toch?

 

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Lissabon – mijn tips

Lissabon – mijn tips
Voordat je dit artikel gaat lezen zal ik vast beginnen met een goede raad. Laat onderstaande hotspots en aanraders op je inwerken, maak vervolgens een datumprikker met je leukste vriendinnengroep en ga je koffer pakken voor dit geweldige stadje. Geloof me, geen haar op je hoofd die daar spijt van gaat krijgen.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.