Waarom klopt het nu niet? Kleur, stijl of uitstraling? (Deel 2)

Voel jij ook vaak als je kleding aantrekt dat er iets niet klopt? Wat is het dan? Hoe kom je erachter wat er aan de hand is? Lees verder voor tips voor jouw persoonlijke stijl en een verzorgde uitstraling.

Stijl

Als de kleur je mooi staat kan het zijn dat er toch nog iets niet klopt. Dat ligt aan de stijl van je kleding. Iedereen heeft een persoonlijke stijl. Als mensen voor een stijladvies bij mij komen, denken sommigen dat ze mijn stijl en smaak over moeten nemen. Dat is echt onjuist!

Met een praktische test breng ik jouw persoonlijke stijl in kaart.

Er zijn veel verschillende stijlen: romantisch, klassiek, sportief, chique enz. Door te weten welke stoffen, dessins, pasvormen en nog veel meer aspecten, bij jouw persoonlijke stijl passen breng jij jezelf in balans. Dit gaat ver. Bijvoorbeeld: als je de optimale grootte van je accessoires zoals tassen, riemen, sierraden en hoeden kent ben je steeds meer in staat om een harmonieuze uitstraling te creëren. Iemand met maat 46 is in disbalans als hij fijne en kleine sierraden draagt. Evenzo is een klein persoon in disbalans als hij grote grove sierraden draagt. Bij een stijladvies krijg je ook advies over jouw figuurdilemma’s zodat jij optisch zoveel mogelijk in balans bent.

Tips

  • Maak onderscheid in je sieraden door ze te sorteren op klein, medium of groot.
  • Pas de grootte van je sieraden aan je lichaamsformaat aan.
  • Pas je tas!
  • Draag strepen, ruiten en bloemdessins die bij je lichaamsformaat passen.
  • Investeer in een persoonlijk stijladvies.

Uitstraling

Herken je dat je soms (te) weinig tijd besteed aan jezelf? Er is nog zoveel te doen, je kinderen vragen de aandacht, het brood moet worden gesmeerd en dan….. hup naar school of aan het werk. Door te weinig aandacht aan je persoonlijke verzorging te besteden krijg je een onverzorgde uitstraling. Het zijn soms kleine details waarmee je het verschil maakt.

Tips

  • Zorg voor sieraden in dezelfde stijl.
  • Haarelastiekjes om je pols is verleidelijk en kan soms makkelijk zijn, maar een verzorgde uitstraling creëer je hier niet mee. Steek je haar met speldjes (in je haarkleur) op; het blijft beter in model en ziet er netter uit.
  • Zorg voor voldoende gestreken kleding in de kast zodat je niet met ongestreken kleding de deur uit hoeft.
  • Verwijder voor je gaat slapen make-up. Het is niet alleen slecht voor je huid als je met make-up op slaapt, maar make-up van de vorige dag bijwerken wordt vlekkerig en is onhygiënisch.

Kleding kopen voor het goede doel?

Ik weet gelukkig welke kleuren mij flatteren en welke stijltips ik toe kan passen. Kleding die ik niet meer pas of draag verdwijnt in de kledingzak voor het goede doel, maar kleding kopen voor het goede doel is natuurlijk niet de bedoeling. Ik hoop je met deze tips inzicht te hebben gegeven in het herkennen van jouw mooiste kleuren en je persoonlijke stijl.

Heb je vragen over jouw persoonlijke stijl of uitstraling? Laat het mij weten!

Ik wens jou in ieder geval heel veel winkelplezier en mooie kleuren en kleding toe!

“Investeer in jezelf en je mooiste kleding, je zult ervaren dat je nu al begint te stralen.”

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?
De kringloop, wie kent deze winkel niet? De één vindt het heerlijk om uren tussen de spulletjes te speuren, de ander moet niks hebben van alle tweedehands zooi. Feit is wel dat tweedehands kopen hartstikke duurzaam is. Voor dit artikel doken Hanna en Elize de kringloop in met vijftien euro. Op zoek naar een outfit. Ze geven het bewijs dat je er hartstikke trendy uit kunt zien in tweedehands kleding.

Waarom leer nooit uit de mode raakt

Waarom leer nooit uit de mode raakt
In de negentiende eeuw werd de eerste handtas van leer ontworpen. Leer is stevig, flexibel, kwalitatief en tijdloos. Jouw oma had vroeger vast ook een lederen tas. Leer is een favoriet materiaal voor designers. Zij maken veel lederen artikelen in verschillende modellen, kleuren, maten en stijlen. Leer is ook een geliefd item bij zowel vrouwen als mannen. Het is vrijwel overal te koop. In bijna alle boetiekjes en grote warenhuizen vind je lederen artikelen. Je kunt denken aan schoenen, tassen, riemen of portemonnees.

Mijn favoriete voorjaarsoutfit

Mijn favoriete voorjaarsoutfit
Deze week raakt de thermometer de 25 graden. Wie zijn hart maakt er dan geen vreugdesprongetje? Bij mij maakte niet alleen mijn hart een sprongetje, ook mijn benen maakten een sprint naar mijn kledingkast. Het was tijd om mijn voorjaarskleding uit de opbergruimte te halen. Vandaag laat ik mijn favoriete outfit aan jullie zien.

Op stap met TOMS

Op stap met TOMS
Voor mij is het niet meer dan normaal dat ik mijn voeten in mijn schoenen laat glijden wanneer ik de deur uitstap. Ik heb zelfs meerdere paren waar ik uit kan kiezen. Dit was het ook voor Blake Mycoskie. Totdat hij in een dorp in Argentinië kwam. De kinderen daar liepen op blote voeten en hun ouders hadden niet de mogelijkheid om schoenen te kopen. Om hen te helpen richtte hij TOMS op. Met zijn bedrijf verkocht hij schoenen, en met ieder verkocht paar gafschonk hij een paar aan één van die kinderen.