Waarom klopt het nu niet? Kleur, stijl of uitstraling? (Deel 2)

Voel jij ook vaak als je kleding aantrekt dat er iets niet klopt? Wat is het dan? Hoe kom je erachter wat er aan de hand is? Lees verder voor tips voor jouw persoonlijke stijl en een verzorgde uitstraling.

Stijl

Als de kleur je mooi staat kan het zijn dat er toch nog iets niet klopt. Dat ligt aan de stijl van je kleding. Iedereen heeft een persoonlijke stijl. Als mensen voor een stijladvies bij mij komen, denken sommigen dat ze mijn stijl en smaak over moeten nemen. Dat is echt onjuist!

Met een praktische test breng ik jouw persoonlijke stijl in kaart.

Er zijn veel verschillende stijlen: romantisch, klassiek, sportief, chique enz. Door te weten welke stoffen, dessins, pasvormen en nog veel meer aspecten, bij jouw persoonlijke stijl passen breng jij jezelf in balans. Dit gaat ver. Bijvoorbeeld: als je de optimale grootte van je accessoires zoals tassen, riemen, sierraden en hoeden kent ben je steeds meer in staat om een harmonieuze uitstraling te creëren. Iemand met maat 46 is in disbalans als hij fijne en kleine sierraden draagt. Evenzo is een klein persoon in disbalans als hij grote grove sierraden draagt. Bij een stijladvies krijg je ook advies over jouw figuurdilemma’s zodat jij optisch zoveel mogelijk in balans bent.

Tips

  • Maak onderscheid in je sieraden door ze te sorteren op klein, medium of groot.
  • Pas de grootte van je sieraden aan je lichaamsformaat aan.
  • Pas je tas!
  • Draag strepen, ruiten en bloemdessins die bij je lichaamsformaat passen.
  • Investeer in een persoonlijk stijladvies.

Uitstraling

Herken je dat je soms (te) weinig tijd besteed aan jezelf? Er is nog zoveel te doen, je kinderen vragen de aandacht, het brood moet worden gesmeerd en dan….. hup naar school of aan het werk. Door te weinig aandacht aan je persoonlijke verzorging te besteden krijg je een onverzorgde uitstraling. Het zijn soms kleine details waarmee je het verschil maakt.

Tips

  • Zorg voor sieraden in dezelfde stijl.
  • Haarelastiekjes om je pols is verleidelijk en kan soms makkelijk zijn, maar een verzorgde uitstraling creëer je hier niet mee. Steek je haar met speldjes (in je haarkleur) op; het blijft beter in model en ziet er netter uit.
  • Zorg voor voldoende gestreken kleding in de kast zodat je niet met ongestreken kleding de deur uit hoeft.
  • Verwijder voor je gaat slapen make-up. Het is niet alleen slecht voor je huid als je met make-up op slaapt, maar make-up van de vorige dag bijwerken wordt vlekkerig en is onhygiënisch.

Kleding kopen voor het goede doel?

Ik weet gelukkig welke kleuren mij flatteren en welke stijltips ik toe kan passen. Kleding die ik niet meer pas of draag verdwijnt in de kledingzak voor het goede doel, maar kleding kopen voor het goede doel is natuurlijk niet de bedoeling. Ik hoop je met deze tips inzicht te hebben gegeven in het herkennen van jouw mooiste kleuren en je persoonlijke stijl.

Heb je vragen over jouw persoonlijke stijl of uitstraling? Laat het mij weten!

Ik wens jou in ieder geval heel veel winkelplezier en mooie kleuren en kleding toe!

“Investeer in jezelf en je mooiste kleding, je zult ervaren dat je nu al begint te stralen.”

Your favoritFavor it
2x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

Waar koop je de mooiste tassen?

Waar koop je de mooiste tassen?
Er zijn veel winkels en webshops waar je mooie tassen kunt kopen. Gelukkig maar, want mooie tassen zijn bij velen favoriet. Wat vind ik nu de beste winkels en webshops waar je de mooiste tassen kunt kopen?

Waarom shoppen zo goed helpt tegen stress

Waarom shoppen zo goed helpt tegen stress
Soms heb ik van die drukke weken die ik echt moet afsluiten (of beginnen) met een ontspannende activiteit. Een boek lezen, in de natuur wandelen of… shoppen. Want ja, shoppen schijnt goed te helpen tegen stress. Met dat gegeven in mijn hoofd, ging ik goed nadenken of dit voor mij ook geldt. De conclusie… ja, en wel om de volgende vier redenen.

Even voorstellen: Elize

Even voorstellen: Elize
Het zonnetje schijnt op mijn bureau, het eerste teken van de lente, terwijl ik dit aan het schrijven ben. Het is mijn favoriete seizoen van het jaar. Ik kan enorm genieten van de eerste warmte die de aarde bereikt. Van het vooruitzicht dat de zomer er weer aan komt, wat betekend dat je tot ’s avonds laat ijsjes kunt eten en kan zwemmen in de rivier. Maar ook weer een nieuw modeseizoen: de winterkleren maken plaats voor zomerkleding.