Waarom klopt het nu niet? Kleur, stijl of uitstraling? (Deel 1)

Voel jij ook vaak als je kleding aantrekt dat er iets niet klopt? Wat is het dan? Hoe kom je erachter wat er aan de hand is? Lees verder voor tips voor jouw mooiste kleuren en een verzorgde uitstraling.

Herken jij dit? In de winkel stond de kleur je zo goed en thuisgekomen blijkt het je grauw te maken. Het riempje om het jurkje op de paspop kleedde heel mooi af, maar bij jou heeft het niet het effect als op de paspop. Wat nu? Terug naar de winkel? Toch maar dragen of in de kast laten hangen?

Ons oog is op zoek naar harmonie en balans. Als jij met jouw kleuren en stijl in balans bent kom je als mens het mooiste tot z’n recht. Kleur is het eerste dat opvalt. Al klopt de kleur, de stijl kan alsnog voor disbalans zorgen.

Tips

Met onderstaande tips voorkom je foute aankopen en weet je waar je op kunt letten bij het kopen van nieuwe kleding.

Kleur

De kleur van een kledingstuk kan niet bij je passen. Jij bent uniek gemaakt en de tint van je huid, haar en ogen én je persoonlijkheid bepaalt of een kleur je staat. Dit is voor iedereen anders. De ondertoon van je huid (je pigment) bepaalt of je warme of koele kleuren kunt dragen.

Koel of warm

Warme kleuren zijn de kleuren die je in de lente of in de herfst in de natuur ziet. Mooie lentekleuren zijn bijvoorbeeld de kleuren van de narcissen, hyacinten of blauwe druifjes. In de herfst zie je mooie warmrode/bruine paddenstoelen, kalebassen en het groengele mos.

Koele kleuren vind je het winter- en zomerseizoen. Denk aan de kleuren van de zomerse lavendelvelden en hortensia’s en de hulstbestjes en helderwitte sneeuw in de winter.

Warme kleuren hebben een gelige ondertoon. Koele kleuren hebben een blauwe ondertoon. Het is heel lastig om zonder kleurenkaart het onderscheid tussen warme en koele kleuren te zien. Goud staat mooi bij warme kleuren, zilver staat mooi bij koele kleuren.

Als je onvoldoende basiskennis hebt van de seizoenstypes en hun kleuren kom je niet tot je recht in de kleuren en kleding die je koopt.

Kleurtips

  • Kijk altijd in de spiegel of een kleur je flatteert en hoe je huid op de kleur reageert (is je huid mooi rustig of vertoont hij vlekken en lijkt je huid roder dan hij is)?
  • Neem voor een grote spiegel een selfie en beoordeel hoe jij de kleur vindt staan.
  • Leg een gouden sieraad op het kledingstuk en bekijk of je onderscheid tussen warm en koel ziet.
  • Bij twijfel niet doen!
  • Investeer in een kleurenanalyse, het is even een uitgave, maar je kunt je geld maar één keer uitgeven.

Kleding kopen voor het goede doel?

Ik ben erg blij dat ik weet welke kleuren mij flatteren en welke stijltips ik toe kan passen. Kleding die ik niet meer pas of draag verdwijnt in de kledingzak voor het goede doel, maar kleding kopen voor het goede doel is natuurlijk niet de bedoeling. Ik hoop je met deze tips inzicht te hebben gegeven in het herkennen van jouw mooiste kleuren en je persoonlijke stijl.

Heb je vragen over jouw mooiste kleuren of hoe je deze toe kunt passen? Ik beantwoord jouw vragen graag!

Ik wens je in ieder geval veel winkelplezier met mooie kleuren!
“Ken je mooiste kleuren en jouw persoonlijke stijl; laat zien wie je bent!”

Your favoritFavor it
5x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.