Rokkentrends voor 2017

Het leuke aan rokken vind ik dat ze zo verschillend zijn. Ook dit seizoen kun je ze weer in allerlei lengtes en modellen vinden. Ik heb een aantal rokkentrends op een rij gezet die je heel veel terug ziet komen dit jaar. Vaak worden deze trends onderling ook gecombineerd, bijvoorbeeld een asymmetrische rok met volants. Je ziet dit ook terugkomen op de afgebeelde rokken.

1. Asymmetrie

Als eerste de trend van asymmetrische rokken. Hierbij is de zoom bijvoorbeeld schuin afgesneden, zodat je bijvoorbeeld aan de ene kant een midirok hebt en de rok aan de andere kant boven de knie valt. Het geeft net een speels effect waardoor je rok echt een eyecatcher wordt!

2. Overslag

Wat je nu ook steeds vaker ziet, zijn rokken met een overslag. Ik kan me herinneren dat ik die vroeger altijd graag droeg, en nu zijn ze dus weer terug! Verder ligt het helemaal aan jou voor welke stof of print je kiest, je kunt het zo stoer of chic maken als je zelf wilt. Deze trend is dus voor iedereen leuk!

3. Denim

Spijker is eigenlijk nooit weggeweest. Toch zien we nu echt overal denim rokken opduiken. Vaak nog met iets extra’s, zoals borduursels of een splitje. In allerlei lengtes en kleuren, is er voor ieder wel wat wils. Denim is onmisbaar in je kledingkast!

4. Plissé

Plissérokken zien we al een tijdje, maar ik ben er helemaal weg van. De kleine plooitjes maken iedere rok zo sierlijk en stijlvol! Je rok is al helemaal een eyecatcher als er een metallic laagje op zit, wat ook echt een trend is dit jaar.

5. Volant

Ik denk dat dé trend van 2017 wel volants zijn. Of ruches of ruffles, hoe je ze ook wil noemen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zitten wel volants aan het kledingstuk. Zo ook bij rokken, een paar sierlijke volants maken je rok super stijlvol!

6. Ruitjes

Het super klassieke gingham of vichy ruitje is weer terug! Onder andere bij rokken zie je ‘m veel. Het is dan ook een heel makkelijk te combineren printje, die altijd van pas komt in je kledingkast. Aan deze rok zie je trouwens ook volants zitten, zo zie je dat trends vaak gecombineerd worden!

7. Splitjes

In kokerrokken onder andere zit vaak een splitje van achteren. Maar de trend van dit jaar is juist het splitje aan de voorkant, of een beetje aan de zijkant. Het komt heel eigenwijs over, waardoor je een zakelijke kokerrok toch een beetje opleukt. Ook zie je heel veel splitjes aan de voorkant bij denim rokken. Keuze genoeg!


Persoonlijk vind ik bovenstaande trends ontzettend leuk, rokken zijn zo allesbehalve saai! En je kunt het zo bont maken als je zelf wilt, als het gaat om het combineren van trends. Veel plezier ermee!

Your favoritFavor it
8x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Emma

Emma's passies zijn mode, fotografie en schrijven. Deze deelt ze met veel plezier op haar eigen blog www.emmathings.nl en natuurlijk op Dailytrend. Loopt sinds zestien jaar op deze aardbol rond, doet graag mee met de nieuwste trends en heeft een zwak voor cactussen, chocola en muziek.

 

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Wat trek ik aan naar mijn sollicitatie?

Larinda beantwoordt jouw imagovragen: Wat trek ik aan naar mijn sollicitatie?
Het is niet altijd even makkelijk om je kleding overeen te laten komen met jouw persoonlijkheid en uitstraling. In deze serie beantwoord kleur-, stijl- en imagocoach Larinda Bok jouw persoonlijke imagovragen. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Anna. “Ik ben 25 jaar en heb net mijn studie afgerond. Binnenkort heb ik een aantal sollicitaties (allemaal voor op kantoor). De bedrijven zeggen dat er een informele werksfeer heerst. Ik weet niet hoe ze intern gekleed gaan. Nu wil ik niet overdressed aankomen (zoals in een mantelpakje), maar ook weer niet te casual gekleed gaan. Bij een casual stijl voel ik me trouwens wel het fijnst. Heb jij tips voor me wat ik aan kan trekken? Zodat ik toch netjes over kom, maar niet te stijf.”

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?

Kringloopchallenge: Wie scoort de leukste outfit voor minder dan 15 euro?
De kringloop, wie kent deze winkel niet? De één vindt het heerlijk om uren tussen de spulletjes te speuren, de ander moet niks hebben van alle tweedehands zooi. Feit is wel dat tweedehands kopen hartstikke duurzaam is. Voor dit artikel doken Hanna en Elize de kringloop in met vijftien euro. Op zoek naar een outfit. Ze geven het bewijs dat je er hartstikke trendy uit kunt zien in tweedehands kleding.

Mijn favoriete voorjaarsoutfit

Mijn favoriete voorjaarsoutfit
Deze week raakt de thermometer de 25 graden. Wie zijn hart maakt er dan geen vreugdesprongetje? Bij mij maakte niet alleen mijn hart een sprongetje, ook mijn benen maakten een sprint naar mijn kledingkast. Het was tijd om mijn voorjaarskleding uit de opbergruimte te halen. Vandaag laat ik mijn favoriete outfit aan jullie zien.

Op stap met TOMS

Op stap met TOMS
Voor mij is het niet meer dan normaal dat ik mijn voeten in mijn schoenen laat glijden wanneer ik de deur uitstap. Ik heb zelfs meerdere paren waar ik uit kan kiezen. Dit was het ook voor Blake Mycoskie. Totdat hij in een dorp in Argentinië kwam. De kinderen daar liepen op blote voeten en hun ouders hadden niet de mogelijkheid om schoenen te kopen. Om hen te helpen richtte hij TOMS op. Met zijn bedrijf verkocht hij schoenen, en met ieder verkocht paar gafschonk hij een paar aan één van die kinderen.