Rokkentrends voor 2017

Het leuke aan rokken vind ik dat ze zo verschillend zijn. Ook dit seizoen kun je ze weer in allerlei lengtes en modellen vinden. Ik heb een aantal rokkentrends op een rij gezet die je heel veel terug ziet komen dit jaar. Vaak worden deze trends onderling ook gecombineerd, bijvoorbeeld een asymmetrische rok met volants. Je ziet dit ook terugkomen op de afgebeelde rokken.

1. Asymmetrie

Als eerste de trend van asymmetrische rokken. Hierbij is de zoom bijvoorbeeld schuin afgesneden, zodat je bijvoorbeeld aan de ene kant een midirok hebt en de rok aan de andere kant boven de knie valt. Het geeft net een speels effect waardoor je rok echt een eyecatcher wordt!

2. Overslag

Wat je nu ook steeds vaker ziet, zijn rokken met een overslag. Ik kan me herinneren dat ik die vroeger altijd graag droeg, en nu zijn ze dus weer terug! Verder ligt het helemaal aan jou voor welke stof of print je kiest, je kunt het zo stoer of chic maken als je zelf wilt. Deze trend is dus voor iedereen leuk!

3. Denim

Spijker is eigenlijk nooit weggeweest. Toch zien we nu echt overal denim rokken opduiken. Vaak nog met iets extra’s, zoals borduursels of een splitje. In allerlei lengtes en kleuren, is er voor ieder wel wat wils. Denim is onmisbaar in je kledingkast!

4. Plissé

Plissérokken zien we al een tijdje, maar ik ben er helemaal weg van. De kleine plooitjes maken iedere rok zo sierlijk en stijlvol! Je rok is al helemaal een eyecatcher als er een metallic laagje op zit, wat ook echt een trend is dit jaar.

5. Volant

Ik denk dat dé trend van 2017 wel volants zijn. Of ruches of ruffles, hoe je ze ook wil noemen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zitten wel volants aan het kledingstuk. Zo ook bij rokken, een paar sierlijke volants maken je rok super stijlvol!

6. Ruitjes

Het super klassieke gingham of vichy ruitje is weer terug! Onder andere bij rokken zie je ‘m veel. Het is dan ook een heel makkelijk te combineren printje, die altijd van pas komt in je kledingkast. Aan deze rok zie je trouwens ook volants zitten, zo zie je dat trends vaak gecombineerd worden!

7. Splitjes

In kokerrokken onder andere zit vaak een splitje van achteren. Maar de trend van dit jaar is juist het splitje aan de voorkant, of een beetje aan de zijkant. Het komt heel eigenwijs over, waardoor je een zakelijke kokerrok toch een beetje opleukt. Ook zie je heel veel splitjes aan de voorkant bij denim rokken. Keuze genoeg!


Persoonlijk vind ik bovenstaande trends ontzettend leuk, rokken zijn zo allesbehalve saai! En je kunt het zo bont maken als je zelf wilt, als het gaat om het combineren van trends. Veel plezier ermee!

Your favoritFavor it
8x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Emma

Emma's passies zijn mode, fotografie en schrijven. Deze deelt ze met veel plezier op haar eigen blog www.emmathings.nl en natuurlijk op Dailytrend. Loopt sinds zestien jaar op deze aardbol rond, doet graag mee met de nieuwste trends en heeft een zwak voor cactussen, chocola en muziek.

 

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”

“Als ik zie dat deelnemers genieten van de verkoping, dan geniet ik ook!”
“Om eerlijk te zijn zei de verkoping me vroeger niks. Diep in mijn hart vond ik de grote oliebollenactie veel leuker. Maar nu ik het een aantal jaren heb gedaan, ga ik er steeds meer plezier in krijgen. Ook als ik zie hoe de deelnemers ervan genieten, dat is wel heel mooi ja,” glimlacht vrijwilliger Erik Verhoeks (34). Hij is voorzitter van het comité dat de jaarlijkse verkoping op Veldheim in Ede regelt. Daarnaast is hij betrokken bij de grote oliebollenactie.

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.