Mijn kringkoopjes #1


Wanneer je de deur open doet komt een ietwat muffe geur je tegemoet. Je kijkt rond en ziet verschillende retrolook stoeltjes. Naast een dikke stapel met oude tijdschriften en een ouderwetse naaimachine waarvan de vorige eigenaar een poging heeft gedaan om ‘m roze te verven. Jawel, ik heb het hier over de kringloopwinkel. Ik ben dol op deze winkel waar je vaak unieke items voor een prikkie kunt scoren. Het is dat ik nog geen eigen huis heb, maar anders had ik al heel wat meubelstukken mee naar buiten gesjouwd. Vandaag laat ik je zien wat ik wel mee naar huis heb genomen.

Bij de knutselspullen voor kinderen kwam ik deze glas- en porseleinverf tegen. Het was niet helemaal compleet meer en een aantal potjes waren uitgedroogd, maar dat mocht de pret niet drukken. De verf is tot nu toe goed geweest voor een avondje zoet zijn. Mijn vriend en ik beschilderden er allebei een glas mee. De verf bleek alleen niet zo enorm dekkend als ik gehoopt had.
Prijs: 2,50 euro

Ik vind het heerlijk om tussen de boeken te neuzen. Vooral bij de kinderboeken kom ik exemplaren tegen die mijn jeugd hebben opgevrolijkt. Zoals dit boekje over de kleine ijsbeer. Samen met een Noortje stripboek voor mijn zusje (en stiekem voor mezelf) nam ik deze mee naar huis.
Prijs: 0,50 euro per stuk

Ook deze blikjes nam ik mee. Binnenkort wil ik er iets mee doen voor een artikel. Dus als je benieuwd bent, houd dan de website goed in de gaten. Deze blikken doen me echt denken aan de kruidenierswinkels van vroeger. En ze geven een toffe vibe wanneer je ze in je huiskamer of keuken neerzet.
Prijs: 0,50 euro per stuk.

Zodra ik thuiskwam gooide ik dit blouseje in de wasmachine. Om hem even erna weer uit te plukken voor deze foto. Vandaar de kreukels. Maar is deze niet superleuk? Officieel komt hij van de Zara, hij ziet er nog hartstikke goed uit. Ik vind de marine strepen op de mouwen en bij de sluiting heel mooi. De blouse valt wat korter, dat vind ik wel fijn want zo kun je ‘m goed over een rokje heen dragen (in plaats van erin).
Prijs: 2,75 euro

Ik kwam er deze week achter dat mijn vriend al een enorme stropdassencollectie heeft. Maar toen had ik deze al gekocht. En ach, een stropdas is nooit weg toch? Ik vind de rode details in de das heel mooi. Zo krijgt het een beetje een happy stropdas uitstraling, maar niet té. Hij zag er trouwens ook nog helemaal prima uit.
Prijs: 0,50 euro

‘Van jassen kun je nooit genoeg krijgen’, is één van mijn lijfspreuken. Waar mijn omgeving het trouwens niet zo mee eens is. Deze jas van Hampton bays scoorde ik voor slechts één euro. Na een kleine googlesessie kwam ik erachter dat hij ‘echt vintage’ is, dus voor deze prijs is het zeker een koopje. Van achteren heeft hij een soort riempje en een gleuf, wat de jas een bijzonderder maakt.
Prijs: 2 euro

En hier het totale overzicht van wat ik gekocht heb. Ik had ook nog een hanger gekocht, maar deze vond ik niet zo boeiend om er veel aandacht aan te geven. Ik ben blijf met mijn aankoopjes en ga binnenkort weer op jacht naar nieuwe spulletjes.

Wil je vaker dit soort shopblogs zien? Laat het me dan weten in een reactie.

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Elize

Elize is vierdejaars communicatiestudent. Haar passie voor mode combineert ze met bloggen, zowel op Dailytrend als op haar eigen blog www.rokkiemountains.nl. Ook interieurtips deelt ze graag met jou.

 

De beste woonboulevards in Nederland

De beste woonboulevards in Nederland
Als ik aan het shoppen ben voor mijn huis, ga ik graag naar woonboulevards. Je hebt er veel winkels bij elkaar; voor mij een ideaal dagje uit. Waar vind je nu de beste woonboulevards van Nederland?

Kozijnen: hout of toch kunststof?

Kozijnen: hout of toch kunststof?
Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, kom je voor de keuze te staan: nemen we houten kozijnen of kunststof kozijnen? Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide opties?

My Favorites: truien

My Favorites: truien
Ondanks dat ik dol ben op de zomer, kan ik niet wachten op de winter. Al is het alleen al om de lelijke warme sokken die je weer aan mag en de kopjes chocomel met een toef slagroom die weer voorbijkomen. Wat de winter ook fijn maakt, is de nieuwe mode die we weer mogen passen en kopen, al is het in beperkte mate. Omdat we het niet koud willen hebben, zie ik het als mijn taak om op zoek te gaan naar de heerlijkste truien, om het laatste stukje winter door te komen.

Hoe geef je de woonkamer een nieuwe look voor … euro?

Hoe geef je de woonkamer een nieuwe look voor … euro?
Het veranderen van mijn interieur is een favoriete bezigheid van mij. Ik vind het vooral erg leuk om iets een heel andere look te geven zonder dat ik daarvoor mijn hele huis moet veranderen. Vandaag laat ik zien met welke producten ik mijn woonkamer een nieuwe look wil geven.