Ga jij voor een klassiek horloge of toch een smartwatch?


Meer en meer zie je polsen met een zwarte band en display. Het intrigeert mij altijd wat er te zien is op dat display. En wat mensen motiveert om een kleine computer om je pols te dragen. Onderzoek op internet levert weinig over de motieven voor een smartwatch op.

Analoog horloge
In de jaren 70 had je een horloge om de tijd mee te bekijken en in sommige gevallen de datum. Dit waren over het algemeen analoge horloges. Je wond ze op met een klein radertje aan de zijkant en het horloge liep weer voor 24 uur. Stond het horloge stil, stond ook letterlijk de tijd stil. Het was raadzaam om een vast tijdstip op de dag te kiezen wanneer je het horloge opwond.

Digitaal horloge

Later kwamen de digitale horloges. De tijd van opwinden was voorbij een batterij zorgde ervoor dat de tijd, datum en maanstanden af te lezen waren. De horlogebanden waren breed en stoer en voor vrouwen juist heel smal en verfijnd.

Smartwatch
De smartwatch is in het tegenwoordige modebeeld niet meer uit te wissen. Het rechthoekige of ronde digitale scherm wordt gebruikt als een verlengstuk van de smartphone. Via de smartwatch is het mogelijk om berichten te versturen en ontvangen, te bellen en zelf de tijd kan je erop zien.

Veel worden zowel op kantoor als in de sportschool gebruikt. Ze beschikken namelijk over een hartslag- en/of gps sensor. Hierdoor krijg je inzicht in je conditie, afstand en snelheid.

Draag jij al een smartwatch? En wat is voor jou de meerwaarde ten opzichte van een digitaal horloge?

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me

Hun enthousiasme en vrolijkheid raken me
“Ze zijn zo enthousiast, zo vrolijk. Ja, ze staan echt positief in het leven”, zegt Gerline Pullen (18), tweedejaars leerling SAW-BBL (Medewerker Maatschappelijke Zorg – Beroepsbegeleidende Leerweg) Maasheim dagactiviteiten. Ooit dacht ze dat ze onderwijsassistente wilde worden. Die studie volgde ze ook. Totdat ze in aanraking kwam met kinderen met een beperking. Na een meeloopdag bij Adullam wist ze het zeker: ik ga switchen, vertelt ze. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”

“Vrijwilligerswerk voor Adullam verrijkt mijn leven”
“Kijk, hier ging mijn dochtertje Willieze altijd met een van de bewoners vissen op badeendjes,” vertelt vrijwilligster Hanna Riezebos-Kloosterman (31) bij de vijver van de balkontuin van Muiderheim. Ze betrok haar kinderen al jong bij het vrijwilligerswerk voor gehandicapten.

Een ketting mag opvallen

Een ketting mag opvallen
Het verschil maak je met je accessoires. Een mooi accessoire trekt de aandacht naar jouw mooiste lichaamspunten. Maak hier optimaal gebruik van met deze tips.