De ideale lengte van je ketting


Soms heb je dat: je ziet een hele mooi ketting en toch is er iets mee. Je weet niet precies de vinger op de zere plek te leggen, maar je bent er niet 100% blij mee. Mijn advies is altijd: bij twijfel niet doen.

Ik hoop je met onderstaande tips inzicht te geven in de ideale lengte van je ketting. Deze is namelijk voor iedereen verschillend. Het begint met het kennen van je balanspunten. Het is het mooist als je ketting op een bepaald punt eindigt. Bij iedere vrouw ligt dat punt net op een andere hoogte.

Korte ketting
Een korte ketting draag je tot aan het kuiltje onderaan je hals. Kijk eens in de spiegel waar jouw kuiltje zich bevindt. Leg een flexibele centimeter om je hals en neem de maat van de ketting. Vouw de centimeter uit, noteer de lengte in je telefoon en je hebt nooit meer het twijfelgevoel over de lengte van jouw korte ketting.

Lange ketting
Bij een lange ketting wordt het wat moeilijker om je balanspunt te bepalen. Op je borstbeen, onder het kuiltje van je hals en net boven de aanzet van je borsten vind je dit balanspunt. Je kunt het markeren door er een pennenstip op te zetten. Neem nu ook weer een flexibele centimeter en gebruik deze als ‘ketting’ om de ideale maat van je lange ketting te bepalen.

Trucje
Vind je dit allemaal te ingewikkeld? Ga dan met een lange ketting voor de spiegel staan. Neem de ketting achterin je hals op en trek hem steeds een beetje hoger op. Op een gegeven moment zie je dat de verhoudingen in balans zijn en dat je het goede punt te pakken hebt. Van nature zie je de ideale lengte van de kettingen.

Niet direct wegdoen
Kijk nu eens in je sieradendoos. Welke kettingen liggen er? Draag je ze nog allemaal? Bij de twijfelgevallen is het mooi om te kijken waar het knelpunt ligt. Is het de kleur of de vorm die niet matcht bij jouw persoonlijke lichaamskenmerken of is het de lengte van de ketting?

Veel succes en plezier met je kettingen. Je weet nu waar je op moet letten.

Your favoritFavor it
0x FAVORED
DelenPinterest
comments powered by Disqus
 
1

Larinda

Larinda is een enthousiaste imageconsultant. Naast haar werk houdt zij van buitenlandse reizen, een verse fruitsalade, lezen en fietsen. Zij deelt graag haar kennis om mensen te inspireren zodat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

 

Een lange ketting, passend bij je outfit

Een lange ketting, passend bij je outfit
Korte kettingen, lange kettingen, en medium kettingen. Iedereen heeft zo z’n voorkeuren. Een lange ketting is niet voor iedere gezichtsvorm of halslijn geschikt. Een shirt met een diepe V-hals is uitermate geschikt voor een lange ketting. De ketting zorgt dat de lengte die de V-hals creëert doorloopt in je outfit. Bij een trui met een col staat een lange ketting ook heel mooi. Let ook op je persoonlijke stijl. Een stoere ketting staat minder mooi bij een chique stijlpersoonlijkheid.

Een ketting mag opvallen

Een ketting mag opvallen
Het verschil maak je met je accessoires. Een mooi accessoire trekt de aandacht naar jouw mooiste lichaamspunten. Maak hier optimaal gebruik van met deze tips.

My favorites: de leukste accessoires voor in je haar

My favorites: de leukste accessoires voor in je haar
Naar kunstzinnige haartutorials kan ik blijven kijken, om me vervolgens te verbazen als ik iemand zie lopen die de kunst van mooie kapsels in elkaar flansen is gelukt. Wanneer ik een dappere bui heb, doe ik weleens een poging tot ingewikkelde vlechten met bepaalde technieken die ik onder de knie probeer te krijgen. Maar waarom eigenlijk moeilijk als het ook makkelijk kan? Met een mooi haaraccessoire bespaar je jezelf een hoop gekluns en is je kapsel om door een ringetje te halen. Vandaag heb ik mijn favorieten op een rijtje gezet.

De leukste gouden en zilveren kettingen

De leukste gouden en zilveren kettingen
Kleurige kettingen zijn hip, maar niet iedereen houdt van gekleurde accessoires. Daarom heb ik de mooiste gouden en zilveren kettingen voor jou bij elkaar gezocht. En ik kan het niet laten, je krijgt er gratis stijltips bij hoe je de kettingen op z´n mooist uit laat komen. Want….. zilveren en vooral gouden kettingen zijn niet goedkoop en daar kan jij je geen miskoop mee veroorloven.